U bent hier
Hervorming brandweer tot hulpverleningszone

De brandweer van Hasselt vormt vanaf 1 januari 2015 één grote hulpverleningszone samen met de brandweer van Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren, Borgloon en Beringen. Het ontstaan van brandweerzones of hulpverleningszones - zoals de officiële naam luidt - is een gevolg van het invoeren van het principe Snelst Adequate Hulp of SAH. Een woordje uitleg.

Onze zone heet hulpverleningszone Zuid-West Limburg en is één van de nieuwe 34 brandweerzones in België. Het ontstaan van de hulpverleningszones is een logische evolutie na de invoering in 2007 van de Snelst Adequate Hulp (SAH), het systeem waarbij het Hulpcentrum 100 niet langer het 'territoriaal bevoegde' maar wel het korps dat het snelst op de interventieplaats aanwezig kan zijn, uitstuurt.

Betere en snellere hulpverlening

De bedoeling van de schaalvergroting is de kwaliteit van de brandweer te verhogen. Een betere hulpverlening, onder meer door intensievere opleiding, moet de veiligheid van burgers en personeel vergroten. Daarnaast streeft de hervorming, door de schaalvergroting, ook een efficiëntere inzet van mensen en middelen na. Op deze manier is het de bedoeling om het maximum aan mensen ook operationeel inzetbaar te houden.

Lees meer over de hervorming: Hervorming Brandweer: Slaap op beide oren.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy Extranet Shop Vacatures Contact Website by Brainlane