U bent hier
​In weer en wind: De brandweer is er voor u!

De aangekondigde storm van zondag 10 maart liet een spoor van vernieling achter zich. Tijdens de storm en de daaropvolgende dagen zette de brandweer alles op alles om hulp te bieden aan de slachtoffers van de harde wind. In het totaal rondden we bijna 20.000 interventies af. Op het hoogtepunt van de storm waren 3864 manschappen tegelijk aan de slag en werden 877 voertuigen ingezet.

In onze hulpverleningszone zetten we op het piekmoment 165 manschappen in en 41 voertuigen. In totaal telden we 1.448 interventies voor stormschade.

Unieke paraatheid

Er zijn bij de Vlaamse brandweerzones in totaal 12.000 manschappen actief, beroepskrachten en vrijwilligers samen. In enkele uren tijd was een derde van alle brandweermensen in Vlaanderen ergens in het land puin aan het ruimen, bomen aan het snoeien en weggewaaide zonnepanelen of het dak van een kerk aan het beveiligen. De paraatheid en de veelzijdigheid van zo’n groot aantal hulpverleners is uniek!

Bedankt voor de inzet

De brandweerzones willen via deze weg alle hulpverleners, dispatchers en mensen die achter de schermen het beste van zichzelf gaven om alle interventies in goede banen te leiden, danken voor hun inzet.

Proficiat aan alle collega’s die – letterlijk - in weer en wind, dag en nacht, weekend of niet, jaar in jaar uit zich ter beschikking stellen om in nood klaar te staan.

Meer informatie over de Vlaamse cijfers: bel naar het contactnummer voor de pers van Brandweer Zone Antwerpen 0476 99 13 76

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane