U bent hier
​Uitbouw zonestructuur krijgt een gezicht

In een jonge, groeiende organisatie zoals onze hulpverleningszone, staat niet alles meteen op zijn pootjes. Maar zopas zette de zone wel een belangrijke stap naar een goed onderbouwde structuur: het organigram van de zoneorganisatie is grotendeels uitgewerkt.

In het college van 16 maart werd de invulling van het organigram op niveau van de diensthoofden en sectorhoofden goedgekeurd. Waarnemend zonecommandant Bert Swijsen: “Voor de duidelijkheid werden ook een aantal onderliggende verantwoordelijkheden en taken ingevuld en toegewezen. Maar deze invulling is voorlopig en niet compleet, dus ga zeker niet op zoek naar namen die er niet staan of net wel staan. De verdere invulling zal gebeuren in overleg met de diensthoofden en betrokkenen, op basis van hun ingediende voorkeuren en ervaring. De sectorhoofden zullen ook verder per sector de organigrammen invullen wat betreft de operationele taken en functies.”

Deelorganigrammen

Het organigram zoals dat vanaf april 2015 zal ingaan, ziet er als volgt uit: De waarnemend zonecommandant wordt bijgestaan door een staf en een bijzonder rekenplichtige enerzijds en 5 verantwoordelijken die elk een dienst onder hun hoede krijgen.

De staf bestaat uit de secretaris, de verantwoordelijke interne preventie, de verantwoordelijke projecten en de deskundigen voor IT en communicatie.

Onder de verantwoordelijke voor Uitvoering vallen de sectoren West (met de brandweerposten Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo), Centrum (posten Hasselt en Herk-de-Stad), Zuid (posten Sint-Truiden, Tongeren en later ook Borgloon) en de dispatching (hulpcentrale 100/112).

Onder de verantwoordelijke voor Preventie vallen de preventiedeskundigen en Proactie.

De dienst Voorbereiding is dan weer verantwoordelijk voor de voorbereiding van de brandweer en de DGH (dienst geneeskundige hulp).

Er is ook nog een dienst Logistiek en Onderhoud en een dienst Bedrijfsvoering, met daaronder personeelszaken en financiën.

​Uitbouw zonestructuur krijgt een gezicht Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane