U bent hier
Brandweer verwijdert in één maand 1871 wespennesten

In de maand september rukten onze brandweerposten 2.249 keer uit. Daarvan ging het in 83% van de gevallen richting een wespennest. Op één maand tijd verwijderde de brandweer dus 1.871 nesten. Dat zijn er zo’n 300 meer dan in augustus.

In vergelijking met de maand augustus vorig jaar (2015: 2.126 verwijderde wespennesten) was de wespenplaag in augustus een stuk minder erg. Maar nu stellen we wel een piek vast in de tweede helft van de maand, als gevolg van het erg late, mooie zomerweer. Die trend zet zich door in de maand september, met 1.871 verdelgingen, op een totaal van 2.249 interventies.

Buitenbranden

De brandweer rukte in augustus ook 63 keer uit voor een brand. De meest voorkomende branden waren buitenbranden of branden in een gebouw. Heel wat interventies hielden ook verband met storm en onweer: herstellen van stormschade, opruimen van de openbare weg, weghalen of zagen van bomen of afgewaaide takken….

Ploegen stand by

In september zien we een zelfde aantal branden, namelijk 65. Daarvan waren 21 branden een buitenbrand, en 9 maal ging het om een brand van gras, berm, heide of bos. Er waren ook 17 gebouwbranden in september. Maar we stootten jammer genoeg ook 47 keer op een loos alarm. Ook tijdens de druk bijgewoonde zomerevenementen in onze hulpverleningszone was er altijd een brandweerploeg ‘stand by’.

Dank je wel

Heel wat brandweerlieden en leden van de jeugdbrandweer staken meer dan één hand toe tijdens het drukke ‘wespenseizoen’. Ook voor het bemannen van ploegen op evenementen konden we op extra hulp rekenen. Aan iedereen die een tandje bijstak tijdens de drukke zomer: een hele grote ‘dank je wel’ voor je inzet!

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane