U bent hier
Jeugdbrandweer Sint-Truiden wint stadsspel in Ieper

De Jeugdbrandweer van Ieper bestaat dit jaar 50 jaar en dat moest gevierd worden. Er stonden verschillende activiteiten op het programma, voor alle jeugdbrandweerafdelingen van Vlaanderen. Ook Jeugdbrandweer Sint-Truiden was er bij: zij brachten een trofee mee vanuit de Westhoek, want ze wonnen het stadsspel. Gefeliciteerd!

De ontvangst en het stadsspel

Om de dag te starten werden de jeugdkorpsen ontvangen in de brandweerkazerne van Ieper. Na de warme ontvangst van jeugdbrandweer Ieper in hun kazerne werden de jeugdkorpsen de stad ingestuurd om een stadsspel te doen. Het stadsspel bestond uit een tocht met 6 behendigheidsproeven, aangevuld met een aantal quizvragen.

In colonne naar de Last Post

Eenmaal terug van het stadsspel werden de jeugdkorpsen verwend met een lekkere versnapering. Na de versnapering stelden alle jeugdkorpsen zich op in colonne om zich naar de Grote Markt te begeven om de overdracht van de nieuwe vlag van Jeugdbrandweer Ieper mee te maken. Nadien vertrok de colonne naar de Menenpoort om als eregasten de Last Post bij te wonen. In colonne marcheerden alle jeugdkorpsen onder de Menenpoort door terug naar de brandweerkazerne voor de receptie.

Jeugdbrandweer Sint-Truiden wint!

Om de dag af te sluiten werden de uitslagen van het stadsspel bekend gemaakt en jawel, Sint-Truiden behaalde de eerste plaats! Tijdens de terugreis was iedereen unaniem, dit was een geslaagde viering.