U bent hier
Aanwerving nieuwe brandweervrijwilligers

In het najaar gaan we voor de versterking van onze posten in Tessenderlo, Heusden-Zolder, Borgloon en Sint-Truiden op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. Ken je nog enthousiaste mensen die interesse hebben? Of heb je zelf interesse? En woon je binnen een straal van 4 km (of 8 minuten) van 1 van onze brandweerposten? Lees dan zeker verder!

De eerste stap naar een job als brandweerman of -vrouw is het behalen van het federaal geschiktheidsattest. Inschrijven voor de bijbehorende proeven (af te leggen aan het Opleidings- en Trainingscemtrum van de Provincie Limburg - PLOT) kan vanaf zaterdag 9 september 2017 via de website www.ikwordbrandweer.be

Eerst het FGA behalen

Over de exacte inhoud van de vacatures voor brandweervrijwilligers voor de posten in Tessenderlo, Heusden-Zolder, Borgloon en Sint-Truiden zullen we later meer vertellen. Wat nu telt voor kandidaat-brandweerlieden is dat ze het federale geschiktheidsattest behalen.

Enkele vrijwilligers aan het woord

Hoe beleven de brandweermannen die al bij ons aan de slag zijn, hun job als brandweervrijwilliger? We laten 4 van hen aan het woord. We stellen graag aan je voor:

Testdata

De testen worden afgenomen door het PLOT, het opleidings- en trainingscentrum van de provincie Limburg. De testdata zijn al bekend:

  • Donderdag 12 en zaterdag 14 oktober 2017 voor de competentie- en handvaardigheidstesten
  • Zaterdag 28 oktober 2017 voor de sportproeven
  • inschrijven voor de testen: vanaf zaterdag 9 september 2017, via de online inschrijftool op www.ikwordbrandweer.be

Eén adres

Meer info over de inhoud van de testen, en over de onderdelen van de sportproeven en de te behalen limieten, vind je op www.ikwordbrandweer.be . Ook de inschrijfmodule voor de testen staat op deze website. Je kan je er ook inschrijven op de vacature-nieuwsbrief. De inschrijvingen voor de FGA-testen starten op zaterdag 9 september 2017. Eén adres: www.ikwordbrandweer.be.

Straal van 4 km

Hou er wel rekening dat het bij een eventuele aanwerving belangrijk is dat je in een straal van maximum 4 km rond de brandweerkazerne woont. Dit is belangrijk, omdat je snel (binnen 8 minuten) in de kazerne moet kunnen zijn, als je opgeroepen wordt.

Ook op onze site

Als je de weg online kwijt bent, kun je ook op onze eigen website terecht. Want daar vind je alle info in een samenvatting terug:

En ook op onze site kun je je inschrijven op de vacature-nieuwsbrief van hulpverleningszone Zuid-West Limburg.
Véél succes! Hopelijk mogen we jou binnenkort begroeten bij een van onze brandweerposten!

Aanwerving nieuwe brandweervrijwilligers Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane