U bent hier
Wij werven nieuwe brandweervrijwilligers aan

Je zet je graag in voor het welzijn en de veiligheid van je medeburgers? Je werkt graag in teamverband en steekt met plezier de handen uit de mouwen? Woon je in de omgeving van een van onze brandweerposten? Wil je jouw vaste baan of studie combineren met een job als brandweervrijwilliger? Dan is het simpel: wij zoeken jou!

Voor de versterking van 7 van onze 8 brandweerposten - Beringen, Borgloon, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Sint-Truiden, Tessenderlo en Tongeren - zijn we op zoek naar gemotiveerde inwoners die naast hun werk of studie ook nog als brandweervrijwilliger (betaald, in bijberoep) willen werken. Wij zoeken vrouwen en mannen die graag andere mensen willen helpen. Want als brandweerman of –vrouw zet je je op een heel nuttige manier in voor een veilige maatschappij.

Dieren redden, zandzakken vullen

Werken bij de brandweer houdt meer in dan alleen branden blussen. Vandaag zijn brandweerlieden van alle markten thuis. Je trekt bij storm of wateroverlast met collega’s op pad om mens en dier te redden of te beschermen. Ook om woningen van overstroming te vrijwaren of om zandzakken te vullen. Wespennesten verdelgen, de rijweg vrijmaken of een koe uit de sloot halen horen ook er bij.

Altijd paraat, altijd dichtbij

Onze brandweerlui staan altijd paraat en zijn ook altijd dichtbij. Dat wil zeggen dat onze brandweervrijwilligers op maximum 4 kilometer of op 8 minuten van een brandweerpost wonen. Zo kunnen ze erg snel in de post zijn als er een interventie is.

Federaal geschiktheidsattest

Zie je het helemaal zitten? Stel je dan kandidaat als brandweervrijwilliger, behaal het federaal geschiktheidsattest (FGA) en doe mee met onze selectieproeven. Want je bent meer brandweer dan je denkt!

De eerstvolgende data in het najaar 2018 zijn:

  • FGA Basiskader:
    • Geschiktheidsproeven: zaterdag 13 en dinsdag 16 oktober 2018
    • Sportproeven: zaterdag 27 oktober 2018 (in Maasmechelen)
    • Waar? PLOT Genk, brandweerschool, Horizonlaan, Genk.
    • Inschrijven via www.ikwordbrandweer.be, vanaf 8 september tot 5 oktober 2018

Ik heb al een FGA

Heb je je federaal geschiktheidsattest al? Dan moet je nog even wachten om te kunnen solliciteren voor een functie als brandweervrijwilliger.
Schrijf je alvast in op onze vacaturenieuwsbrief, onderaan de pagina achter deze link.

Ik heb nog geen FGA

Heb je nog geen federaal geschiktheidsattest?
Schrijf je zo snel mogelijk in voor het afleggen van de proeven voor het behalen van het FGA.
Je inschrijven voor die proeven doe je via de site www.ikwordbrandweer.be, de proeven vinden in heel België plaats, op verschillende data.

Infosessie voor al je vragen

Twijfel je nog? Zit je met specifieke vragen? Wil je graag een brandweerman spreken? Wil je een aantal proeven van het FGA uittesten? Kom dan – geheel vrijblijvend - naar een van onze infosessies. We geven er meer toelichting bij de vacature en bij de functie van brandweervrijwilliger:

Enkele vrijwilligers aan het woord

Hoe beleven de brandweermannen die al bij ons aan de slag zijn hun job als brandweervrijwilliger? We laten 8 van hen aan het woord.
We stellen graag aan je voor:

Nog vragen?

Kun je er niet zijn maar heb je toch nog vragen? Stuur een mail naar personeelsdienst@zuidwestlimburg.be. Wij helpen je graag verder!

Véél succes! Hopelijk mogen we jou binnenkort begroeten bij een van onze brandweerposten!

Wij werven nieuwe brandweervrijwilligers aan Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane