U bent hier
Agressie tegen hulpverleners

Almaar vaker krijgen ook wij als hulpverleners te maken met bewuste agressie tijdens een interventie. We wensen het niemand toe, maar overkomt het jou, doe dan meteen aangifte bij de politie. Op die manier wil de overheid een beter beeld krijgen van die agressie tegenover hulpverleners en zo concrete maatregelen uitwerken.

Krijg je als lid van het operationeel personeel (brandweer & medisch) van onze hulpverleningszone effectief te maken met iemand die erg agressief is naar jou of je collega-hulpverleners, dan raden we je aan om hiervan aangifte te doen bij de lokale of federale politie.

We geven jou dit advies naar aanleiding van een schrijven vanuit de FOD Binnenlandse Zaken (dd. 31/01/2018 – ref. B18/O 391.265) omtrent bewuste agressie tegen hulpverleners.

Bezorg het afschrift van het PV aan de personeelsdienst via:

In geval van lichamelijk letsel moet je ook de procedure arbeidsongevallen toepassen (het letsel aangeven als arbeidsongeval).

In noodgevallen kun je uiteraard altijd een politieploeg ter plaatse vragen! Dit kan via het HCS112 (ziekenwagens), via de brandweerdispatching of rechtstreeks via het noodnummer 101.

Aan de FOD Justitie is ook gevraagd om een nultolerantie in te voeren voor feiten van geweld tegen brandweer- en ambulancepersoneel.

Agressie tegen hulpverleners Hulp voor Hulpverleners Nederland
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane