U bent hier
Belgian Fire Games 2018 in Genk

De Belgian Fire Games 2018 zijn dit jaar gewonnen door de Brusselse brandweer. Zij zullen onze eer verdedigen op de World Police & Fire Games in China, de wereldkampioenschappen voor politie en brandweer. Onze ploeg behaalde de 4de plaats. Gefeliciteerd!

De 3de editie van de Belgian Fire Games vond plaats op zondag 16 september 2018 in Genk. Je kon er je favoriete brandweerteam aanmoedigen en meer dan 120 brandweerlieden in actie zien, van over heel België.

De uiteindelijke winnaar was het team van de Brusselse brandweer, net zoals in 2014 en in opvolging van Vlaams-Brabant West (winnaar 2016).

Het team van hulpverleningszone Zuid-West Limburg streed tot op het allerlaatste moment mee voor een ticket voor de finale. Maar uiteindelijk moet een partijtje touwtrekken bepalen wie de winnaar werd, brandweerzone Oost-Limburg of brandweer Brussel.

Foto: Tom Palmaers

Het werd die laatste. Niettemin mogen we fier zijn op de prestaties van de drie deelnemende Limburgse zones: Oost-Limburg werd tweede, wij eindigden vierde en Noord-Limburg behaalde de 5de plaats. Bij de volgende editie zal de top-3 volledig Limburgs zijn!

Gemengde teams

De deelnemende teams zijn gemengd. Dat wil zeggen: elk team bestaat uit leden van minstens twee posten van de zone . Meerdere zones mogen ook samen één team vormen. Op die manier vormen de Fire Games ook een gelegenheid tot verbroedering tussen verschillende brandweerposten van één zone en tot teamwork!

Proeven & wedstrijdreglement

De 6 proeven van de Belgian Fire Games 2018 waren:

  • 'onder de grond'
  • 'de watertoren'
  • 'blussen aan de overkant'
  • 'rookkot'
  • 'ontzetting uit een autobus'
  • 'een ritje met de kar'

Onze jeugdbrandweer van post Sint-Truiden en post Hasselt testten deze proeven al uit!

26 brandweerlieden, 6 proeven, 1 ticket voor de wereldspelen

Deze spelen willen de samenwerking tussen de hulpverleningszones op het hele Belgische grondgebied stimuleren en roepingen voor het beroep van brandweer naar boven brengen.

Aan deze grote sportwedstrijd nemen 126 brandweeratleten uit het hele land deel. Ze zijn verdeeld over 21 teams van de hulpverleningszones en van de Brusselse brandweerdienst en zullen hun fysieke conditie, hun teamgeest en hun technische capaciteiten meten tijdens zes indrukwekkende sportproeven.

De 21 deelnemende hulpverleningszones zijn: Antwerpen, Brussel, Centrum (Oost-Vlaanderen), Dinaphi (Namen), Fluvia (West-Vlaanderen), Hainaut Centre, Hainaut Est, HEMECO (Luik 3), IILE-SRI (Luik 2), Luxembourg, Noord-Limburg, Oost-Limburg, Rand (Antwerpen), Taxandria (Antwerpen), Val de Sambre (Namen), Vlaams-Brabant West, Vlaamse Ardennen, Waasland (Oost-Vlaanderen), Wallonie picarde (Henegouwen), West-Vlaanderen 1 en Zuid-West Limburg.

Hoofdprijs: World Police & Fire Games in China
De hoofdprijs voor het winnende team, geschonken door ANPI, is de vertegenwoordiging van België op de World Police and Fire Games (WPFG). Dit internationaal evenement is de tweede grootste sportwedstrijd ter wereld na de Olympische Spelen. Om de twee jaar brengt het 12.000 hulpverleners uit meer dan 70 landen samen. De editie 2019 vindt plaats in Chengdu in China.

Meer informatie over het wedstrijdreglement, de partners en andere informatie over de Belgian Fire Games en de World Police & Fire Games vind je terug op de webpagina van Civiele Veiligheid.

Foto's hieronder: copyright Tom Palmaers

Belgian Fire Games 2018 in Genk Tom Palmaers
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane