U bent hier
Brandweer Heusden-Zolder is Belgisch kampioen!

Ook dit jaar hebben we weer een Belgisch kampioen in onze rangen rondlopen. En wel de sportploeg van post Heusden-Zolder, die de nationale titel wegkaapte tijdens de brandweerkampioenschappen in Duffel.Aan alle ploegleden: van harte gefeliciteerd. Wij zijn trots op jullie!

Zowel tijdens de hindernissenestafette als tijdens de koppelproef sloeg het Heusdense wedstrijdteam een grote kloof met de concurrentie op de nationale brandweerspelen. Dat betekent dat de Belgische titel 2018 in de kazerne van Heusden-Zolder naast de vele andere nationale titels komt te hangen. Proficiat!

Sfeerverslag

Ruben Maes, adjudant-brandweervrijwilliger, doet verslag van de sportieve belevenissen: “Op zaterdag 26 mei was de spanning op de kazerne in Heusden te snijden. Met 9 brandweermannen verzamelden we om zeven uur ’s morgens, om de nationale Brandweerspelen te beslechten.”

Zenuwen

“We vertrokken toch wel redelijk zenuwachtig richting Duffel. De wedstrijd was wat vernieuwd. Nu moest elke ploeg 3 keer spelen. De twee beste tijden worden opgeteld en zo wordt de winnaar bepaald.”

De snelste wint

“De wedstrijd bestond uit het opbouwen van een aanzuiginstelling en het uitlopen van een klassiek aflegsysteem. Vervolgens moeten de deelnemers nog een hindernissenparcours lopen. De snelsten zouden winnen.”

Met argusogen

“We speelden onze drie wedstrijden onder een brandende zon. Bij de twee eerste wedstrijden schommelden onze tijden tussen de 46 seconden en de 48 seconden, telkens met een paar strafpunten. Met argusogen bekeken we de tijden van de andere deelnemers. Onze derde wedstrijd zou de doorslag geven.”

Zonder strafpunten

“We scoorden een schitterende tijd van 44 seconden zonder strafpunten! En nadat we een stevige ronde gelopen hadden op het hindernissenparcours, viel het doek voor de tegenstanders. Heusden is kampioen van België!”

Knappe prestatie

Na het heugelijke nieuws en de viering dronken de mannen van Heusden “nog een dikke pint” en keerden ze moe maar voldaan terug naar huis. Knappe prestatie, heren. Onze welgemeende felicitaties!

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane