U bent hier
Bouw nieuwe kazerne in Borgloon

De hulpverleningszone Zuid-West Limburg heeft last van bouwkriebels. Zowel in Borgloon als in Hasselt bouwt de hulpverleningszone nieuwe gebouwen. In Borgloon gaat het om een nieuwe kazerne, zowel voor de nieuwe brandweerpost als voor de lokale politie. Onze 8ste brandweerpost zal in de loop van 2017 in werking treden.

Terwijl er een tiental kandidaat-brandweervrijwilligers uit Borgloon en omstreken in opleiding is, werken bouwvakkers naarstig voort aan de nieuwe politie- en brandweerkazerne in het centrum van Borgloon. Deze brandweerpost zal de jongste van onze 8 posten worden. En de brandweervrijwilligers zullen terecht kunnen in een modern gebouw, met de lokale politie Kanton Borgloon als naaste collega's.

Klaar in de lente

De interieurwerken vorderen gestaag. De aannemer werkt men naarstig voort aan de elektrische installaties en de gipskartonnen binnenwanden. De slaapkamers zijn al voorzien van een laagje verf, nu is het wachten op de verduisteringsgordijnen en de lichtknoppen. De afwerking nadert zijn einde! Wellicht kunnen de brandweervrijwilligers in de lente van 2017 hun intrek in het gebouw nemen.

Op de foto linksboven, de ramen van de rustkamers van de brandweer, rechtsonder de garagepoort van de ziekenwagen, met daarlangs de toegangsdeur tot de garage en de poorten voor de autopomp.

Lees ook deze eerdere artikels over onze bouwkriebels:

- Start werken nieuwe kazerne Borgloon

- Start werken nieuwe kazerne Hasselt

- Campus H

Bouw nieuwe kazerne in Borgloon Hulpverleningszone Zuid-West Limburg.be
Meer nieuws