U bent hier
Bouw nieuwe kazerne in Borgloon

De hulpverleningszone Zuid-West Limburg heeft last van bouwkriebels. Zowel in Borgloon als in Hasselt bouwt de hulpverleningszone nieuwe gebouwen. In Borgloon gaat het om een nieuwe kazerne, zowel voor de nieuwe brandweerpost als voor de lokale politie. Onze 8ste brandweerpost zal in de loop van 2017 in werking treden.

Terwijl er een tiental kandidaat-brandweervrijwilligers uit Borgloon en omstreken in opleiding is, werken bouwvakkers naarstig voort aan de nieuwe politie- en brandweerkazerne in het centrum van Borgloon. Deze brandweerpost zal de jongste van onze 8 posten worden. En de brandweervrijwilligers zullen terecht kunnen in een modern gebouw, met de lokale politie Kanton Borgloon als naaste collega's.

Laatste details

De laatste details in de nieuwe post van Borgloon zijn ‘in afwerking’: zo moeten we nog de warme luchtblazers in de droogkamer installeren en verzamelt Luc Geladé, die de werken voor onze organisatie opvolgt, offertes voor de aankoop van bedden. Door wegenwerken is de post helaas nog niet bereikbaar. Nog eventjes geduld, dus…

Klaar voor gebruik

Eigenlijk is de post van Borgloon klaar om in gebruik te nemen, ware het niet dat het wegdek nog altijd opengebroken is, voor werken aan een nieuwe riolering. Eens die werken klaar en de weg berijdbaar, kunnen we de voertuigen overbrengen naar hun nieuwe stek.

De seinkamer op de benedenverdieping is bemeubeld, net zoals de bureauruimte. Daar staan ondertussen 4 bureautafels en een grote vergadertafel. In de kleedkamer monteerden en installeerden de brandweervrijwilligers ook al hele mooie, knalrode interventiekasten voor hun kleding. Alles in Borgloon is zodanig afgewerkt dat er al een voorlopige oplevering plaats vond. Uitgezonderd enkele kleine aanpassingen is de kazerne klaar voor gebruik.

Lees ook deze eerdere artikels over onze bouwkriebels:

Bouw nieuwe kazerne in Borgloon Hulpverleningszone Zuid-West Limburg.be
Meer nieuws