U bent hier
Bouw nieuwe kazerne Hasselt vordert gestaag

Als je regelmatig langs de Herkenrodesingel in Hasselt komt, heb je het gebouw langzaam zien verrijzen: de nieuwe kazerne voor brandweer Hasselt, noodcentrale 100/112 en de zonale administratieve diensten. De werken verlopen volgens schema en dat betekent nu - herfst 2017 - dat de aannemer volop met de werken binnenin bezig is.

Luc Geladé volgt voor onze zone de werken op en geeft graag een update: "Aan de buitenzijde van het nieuwe gebouw is het gevelmetselwerk helemaal klaar. Ook de binnenkoer is volledig verhard. Op dit moment zijn de grondwerken lopende om de verharding van de ‘straat’ tussen het nieuwe politiekantoor en onze gebouwen te realiseren.”

Werken buitenzijde

Nog aan de buitenzijde werken de bouwvakkers de laatste onafgewerkte details af. Ook het kaderwerk voor de sectionaalpoorten is bijna overal klaar. Aan de toegang tot de bottenwasplaats is het kaderwerk voor de luifel ondertussen geplaatst. “Daar zal het vuile materiaal op een droge plek uit de voertuigen geladen kunnen worden. En wordt het proper materiaal weer – beschut tegen de regen – ingeladen. Achteraan zijn de ondergrondse werken voor het tankstation zo goed als klaar.”

Elektriciteit en sanitair

Binnen in het kantoorgedeelte is de vloer van de gelijkvloerse verdieping helemaal geïsoleerd met gespoten PUR. “Hierop komen dan op bepaalde locaties de leidingen voor de vloerverwarming en de verder vloeropbouw. Verder wordt het hele gebouw voorzien van elektriciteit en sanitair. De installateurs werken ook aan de opbouw van de klimaatplafonds met luchtbehandeling en de verlaagde plafonds.”

Pleisterwerken

De trappenhallen, het leslokaal ‘Rook’ in blok B en andere ruimtes ondergaan pleisterwerken. Waar nodig worden op dit moment ook de gipskartonnen wanden geplaatst en afgewerkt. “Denk aan de kleinere kantoorruimtes of de rustkamers.” In de technische dienst zijn grote rolbruggen geplaatst en het dak van de stelplaatsen zijn bijna volledig voorzien van lichtstraten.

Nieuwe toegangsweg

Voor de kerstvakantie zijn normaal gezien alle poorten van de stelplaatsen klaar. “Tegen dan zullen de hefbruggen in de garage geplaatst zijn en zijn ook de meeste voorzieningen voor de centrale verwarming klaar. Wat buitenaanleg betreft is tegen kerstmis ook de nieuwe toegangsweg naar de gevangenis klaar. Die tijdelijke omleidingsweg komt er omdat net onder de Zwarte Brugstraat grote rioleringswerken noodzakelijk zijn. De omleidingsweg moet de toegang tot de gevangenis vrijwaren.”

Als alle werken op schema blijven, voorziet de brandweer te verhuizen tegen de zomer van 2018.

Bouwheer is het Gemeentebedrijf

De bouwvergunning voor een nieuwe kazerne voor de hulpverleningszone Zuid-West Limburg werd al meer dan 2 jaar geleden afgeleverd. Maar al bijna 15 jaar geleden was er al sprake van nieuwe gebouwen voor de brandweer. Het huidige gebouw aan de Willekensmolenstraat in Hasselt is helemaal uitgeleefd.

Het Hasselts Autonoom Gemeentebedrijf treedt op als bouwheer van de kazerne. Ook de Regie der Gebouwen is partner in het bouwproces. Ontwerper is dbv architecten. Ten laatste einde 2018 moet ook de lokale politie LRH op de site aan de Zwarte Brugstraat gehuisvest zijn.

Bouw nieuwe kazerne Hasselt vordert gestaag dbv-architecten.be
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane