U bent hier
Bouw nieuwe kazerne Hasselt start in april

Na een lijdensweg van meer dan 10 jaar is de kogel eindelijk door de kerk. Nadat de bouwvergunning al een jaar geleden afgeleverd werd, hebben de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de directeur-generaal van de Regie der Gebouwen nu hun handtekening geplaatst onder het bouwdossier van de nieuwe brandweerkazerne voor Hasselt. In april 2016 volgt wellicht de eerste spadesteek!

Op een terrein dat grenst aan de gevangenis, tussen de Demer en het Albertkanaal, zal vanaf april 2016 druk gebouwd worden. Daar moet namelijk een veiligheidssite verrijzen, met een gloednieuwe brandweerkazerne voor post Hasselt, voor het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van de federale politie en later ook voor de lokale politie.

Start aanbesteding

De bouwvergunning voor een nieuwe kazerne voor de hulpverleningszone Zuid-West Limburg is al meer dan een jaar geleden afgeleverd. Het was al die tijd wachten op enkele handtekeningen. “Nu die er eindelijk zijn, kan de aanbesteding beginnen,” zei waarnemend zonecoördinator Bert Swijsen in het voorjaar van 2015. In het bulletin der aanbestedingen van 27 maart 2015 is de oproep voor de bouwondernemingen verschenen. In de loop van de maand mei werd dan de aannemer aangeduid.

Eerste steenlegging

“Als alles meezit, kunnen we tegen april de langverwachte eerste spadesteek, steenlegging of hoe je het maar wil noemen, organiseren. Hoe het heet is niet belangrijk, als we er maar een glas op kunnen drinken,” lacht Bert Swijsen opgelucht. Het Hasselts Autonoom Gemeentebedrijf treedt op als bouwheer van de kazerne. Ontwerper is dbv architecten. “Bedoeling is om tegen eind 2017 te verhuizen met alle hulpverleningsdiensten.” Ten laatste begin 2018 moet ook de lokale politie LRH op de site gehuisvest zijn.

    Bouw nieuwe kazerne Hasselt start in april dbv-architecten.be
    Meer nieuws
    © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane