U bent hier
Brandweer Hasselt wint in Kruishoutem

De sportploeg van Brandweer Hasselt heeft de eerste indoor koppelcupwedstrijd van het jaar gewonnen. In het Oost-Vlaamse Kruishoutem – ja, dat van het wereldbefaamde restaurant Het Hof van Cleve – versloegen de Hasselaren onder andere ploegen uit Oudernaarde en Duffel. De ploeg van Brandweer Heusden-Zolder eindigde achtste maar zorgde voor een fijn feestje achteraf.

Kris Vivijs van brandweer Hasselt doet verslag van een leuke en spannende dag in Kruishoutem: “De planning was om voor de start van de wedstrijd op kosten van onze nieuwe zone met de sportploeg de benen onder tafel te schuiven in het Hof van Cleve. Om te genieten van een welverdiende lunch met aangepaste wijnen. Helaas, het sluitingsuur van het restaurant besliste er anders over, dus waren we genoodzaakt om onze broodjes te nuttigen voor een gesloten poort!”

Psychologische oorlog

Om 14.00 uur, op zaterdag 31 januari, was de start van de eerste wedstrijden. Kris: “Onze eerste tegenstanders zijn de collega’s van Heusden-Zolder. Vooraf draait de psychologische oorlogsvoering op volle toeren. We laten ons echter niet vermurwen, we hebben al voor hetere vuren gestaan! De eerste wedstrijd liep af op winst voor onze ploeg. Onze collega’s van Heusden draaiden nochtans een betere tijd, maar ze werden genekt door een zwaardere foutenlast.”

Niet als een trein

Eén van de Heusdense teamleden kreeg in het verloop van de wedstrijddag de bijnaam Leon Korf. “Het geworstel met de aanzuigkorf en de zuigslang, en het verbod op het gebruik van ‘Tec 7’, zorgde voor deze nieuwe troetelnaam,” lacht Kris. “Onze volgende wedstrijd is tegen de brandweermannen van Beerse. We winnen opnieuw, maar het loopt niet als een trein. Sorry Fil! De volgende wedstrijden tegen Oudenaarde 1, Duffel en Oudenaarde 2 verlopen iets beter.”

Strenge jury

Kris wijst ons er op dat we niet mogen vergeten dat drie leden van de Hasseltse sportploeg voor de wedstrijd nog een mondeling examen gevaarlijke stoffen afgelegd hadden op de brandweerschool in Genk. “Off the record, weliswaar. Maar ja, hoeveel stress kan een mens aan?”

Na de pauze worden de wedstrijden verder gezet. “We plaatsen ons voor de halve finale. Spannende wedstrijd: beide ploegen 10 strafpunten. De jury is streng, maar toch rechtvaardig. Helaas voor onze tegenstanders hebben wij een betere tijd.”

Morele steun

En dus: Hop, naar de finale! Kris vervolgt: “Onze collega’s van Heusden zorgen voor veel vocale en morele steun. Tijdens de wedstrijd is de spanning te snijden. We geven mekaar nog een laatste ‘peptalk’ en met onze leuze ‘Blijf kààààààlm!’ indachtig gaan onze gladiatoren ten aanval. Na iets meer dan 20 seconden valt het verdict: we zijn de winnaars! Kampioenen, kampioenen! De burgemeester van Kruishoutem reikt de prijzen uit. Winnaar van wedstrijd: Brandweer Hasselt. Beste tijd: Brandweer Hasselt. We nemen beide bekers fier in ontvangst en vervoeren ze veilig naar onze provincie.”

Beat the bompa’s?

Na de ‘cermonie protocolaire’ nodigen de collega’s van Heusden-Zolder die van Hasselt vriendelijk uit om het wedstrijdverloop verder te analyseren en te bespreken in hun plaatselijke brandweerkantine. Kris: “We hebben verdere plannen gesmeed om samen te oefenen en om wedstrijdritme op te doen. Ontstaat er binnenkort een ‘Battle off the Titans’? Of wordt het volgens één van onze jonge snaken eerder een ‘Beat the bompa’s’? Wordt vervolgd!” In elk geval: een dikke proficiat aan de sportploeg van brandweer Hasselt. Kris: “Dank aan Tina voor de foto’s en logistieke steun en dank aan de  brandweer van Heusden-Zolder voor de gezellige ontvangst!”

Brandweer Hasselt wint in Kruishoutem Brandweer Hasselt
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane