U bent hier
"Ik ben brandweerman in mijn vrije tijd"

Graag stellen we je voor aan Chris Medo, inwoner van Heusden-Zolder en in zijn vrije tijd brandweerman. ‘In zijn vrije tijd?’ vraag je. “Inderdaad, dat klopt. Ik ben bij post Heusden-Zolder sinds 1 september 2009 in dienst als brandweervrijwilliger,” bekent Chris.

Chris startte in 1999 als hulpverlener-ambulancier bij een privé-ambulancedienst. “Daarna heb ik ook nog bij de medische dienst van het circuit in Zolder gewerkt. Zo groeide mijn interesse voor de brandweer. In 2009 heb ik dan uiteindelijk de stap richting de brandweer van Heusden-Zolder gezet.”

"Hulpverlening is een roeping."

Een roeping

Chris werkte ondertussen in hoofdberoep als teamleader voor een groot distributiecentrum. Waarom dan nog eens na je uren als brandweerman gaan werken? “Hulpverlening is voor mij een roeping. Levenslang leren is ook iets wat me aantrekt. Dat kan allemaal bij de brandweer. De diversiteit aan taken en de diversiteit van de collega’s is ook een pluspunt.”

Quality time inlassen

Een voorwaarde is wel dat je eventuele partner of gezin achter jouw keuze staat. Chris: “Omdat je vaker uithuizig zult zijn dan de gemiddelde man of vrouw met een voltijdse job. Ook ’s nachts en tijdens het weekend. Af en toe ‘quality time’ inlassen met partner of gezin en een goede planning maken, is dus belangrijk.”

Nuttige en spannende hobby

Sinds kort werkt Chris voltijds voor de brandweerschool PLOT in Genk, waar alle brandweerlieden, vrijwilligers en beroeps, getraind worden en zich bijscholen. Zodat nu ook zijn hoofdjob in het teken van de brandweer staat. “Waarom ik dan toch overtuigd brandweervrijwilliger blijf? Het is en blijft een nuttige, interessante en spannende hobby waarvoor ik bovendien een leuke vergoeding krijg. De toffe collega’s en extra activiteiten krijg je er gewoon bovenop,” lacht Chris.

"Bereid je goed voor.
Op de testen voor het FGA kun je trainen en oefenen!"

Brandweer Heusden-Zolder zoekt volk

Ook interesse om bij de brandweer te werken? De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat voor Post Heusden-Zolder binnenkort op zoek naar kandidaat-brandweervrijwilligers. (meer info onderaan dit artikel) En als je graag bandweer (m/v) wordt, dan heeft Chris nog wat tips voor jou: “Bereid je goed en tijdig voor op de testen voor het FGA. Voor de sportproeven kun je trainen, de handvaardigheidsproeven kun je oefenen. Op het internet vind je heel veel informatie. Veel succes!”

Brandweer Heusden-Zolder zoekt volk

Ook interesse om bij de brandweer te werken? De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat voor al haar posten binnenkort op zoek naar kandidaat-brandweervrijwilligers.

Wat moet je doen?

  • Behaal eerst je Federaal Geschiktheidsattest. Leg hiervoor een reeks sport-, handvaardigheids- en competentieproeven af
  • Inschrijven kan via www.ikwordbrandweer.be
  • De proeven vinden plaats aan het PLOT (politie- en brandweerschool provincie Limburg, zie ook www.plot.be) in Genk:
    • op donderdag 12 en zaterdag 14 oktober 2017 (competentie- en handvaardigheidstest)
    • en op zaterdag 28 oktober 2017 (sportproeven).
  • Lees alle info over ‘ hoe brandweer (m/v) worden’ op onze site én op www.ikwordbrandweer.be
  • Schrijf je ook in op onze vacature-nieuwsbrief, via onze site. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwe vacatures
  • Hou vanaf begin oktober onze website en je mailbox in de gaten!
Veel succes!
Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane