U bent hier
Brandweer Tongeren houdt zondag opendeurdag

De brandweer van Tongeren zet zijn deuren open op zondag 3 juni 2018. Als je altijd al eens een kijkje achter de poorten van de brandweerkazerne hebt willen nemen, dan moet je zondag tussen 10 en 18 uur aan de Sint-Maternuswal 10 zijn.

De brandweer kom je meestal tegen onderweg naar een brand of ongeval. Of als je ze zelf gebeld hebt. Omstandigheden die niet zo prettig zijn om met de brandweer kennis te maken. Wil je de brandweer op een leuke, informele manier leren kennen? Kom dan op zondag 3 juni naar de kazerne in Tongeren, voor een kennismaking met de werking van de brandweer, de voertuigen en de brandweermannen zelf.

Brandweer demonstreert

De poorten van de kazerne gaan open om 10 uur ’s ochtends en sluiten om 18 uur. De brandweermannen zullen verschillende technieken demonstreren en je kunt de brandweervoertuigen van dichtbij bewonderen.
Onze brandpreventieadviseurs zullen er ook staan met een standje over brandveiligheid in en rond je woning.

Brandweerdemonstraties:

  • 2 demo's van het hoogteteam
  • 2 demo's van een huiskamerbrand
  • 2 demo's van een bevrijding (uit autowrak)

Bezoek de ziekenwagen

Brandweer Tongeren verzorgt ook dringend ziekenwagenvervoer. De hulpverleners-ambulanciers van post Tongeren laten je graag kennis maken met onze medische diensten. Ze geven uitleg over de werking van de ziekenwagendiensten. En je kan de binnenkant van een ziekenwagen uitgebreid bekijken. Bezoek zeker de 'photoboot' bij de ziekenwagen en vereeuwig jezelf en je gezelschap op foto!

Kinderanimatie

Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Als de kleinsten onze brandweerwagens moe gezien zijn (!!!) kunnen ze zich uitleven met spuitspelletjes en op het springkasteel.

Opendeurdag Brandweer Tongeren
Praktisch:

  • Zondag 3 juni 2018 - van 10 tot 18 uur
  • Brandweerkazerne - Sint-Maternuswal 10, 3700 Tongeren
  • Gratis toegang
  • Volg het evenement ook op Facebook.

Meer activiteiten bij de brandweer vind je in onze activiteitenkalender.

Brandweer Tongeren houdt zondag opendeurdag Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane