U bent hier
Open Wervendag Brandweer op Campus H

Onze hulpdiensten krijgen in Hasselt een nieuw onderkomen op Campus H, een nieuwe veiligheidssite aan de Grote Ring. Het unieke aan dit verhaal is dat hier politie, brandweer, veiligheidskorps en een volledig geïntegreerde noodcentrale 112 op één plek zullen samenwerken. Op zondag 7 mei stelden alle bouwpartners de werf open voor publiek.

Het nieuwe brandweergebouw zal 6 verdiepingen tellen. Dat lijkt groot, maar omdat niet alleen post Hasselt hier komt te zitten, maar ook de administratie en andere ondersteunende diensten van de hulpverleningszone (20-tal mensen), de nieuwe noodcentrale (115 mensen), de dienst Cellmade (FOD Justitie, 7 mensen) en het Veiligheidskorps, is deze ruimte wel nodig.

Open Wervendag 2017

Op zondag 7 mei 2017 zette de Confederatie Bouw in heel België de spotlights op de bouwsector. Op die dag konden alle bouwfirma's een project aan het grote publiek voorstellen. In Hasselt en omstreken kon je die dag 5 werven tussen 10 en 17 uur bezoeken. De werf van de nieuwe kazerne aan de Zwarte Brugstraat was daar een van. Ook onze toekomstige buren, lokale politie LRH, kon je bezoeken. Op dit moment bevinden beide werven zich in de ruwbouwfase. De contouren van de gebouwen, de verdiepingen en de grove indeling zijn wel al goed zichtbaar. Verspreid over 2 dagen ontvingen we ongeveer 2.500 mensen op onze werf.

Start bouwproject

De aftrap van dit unieke bouwproject werd gegeven op 8 juni 2016. In 2018 zouden alle diensten de nieuwe gebouwen moeten kunnen intrekken. "Alle helden verzameld op één campus, Campus H!" Zo verwoordde minister van Justitie, Koen Geens, het tijdens het persmoment van de eerste steenlegging. Met die diensten bedoeld hij niet alleen brandweer en ziekenwagen, maar ook politie, de noodcentrales van brandweer en politie en een aantal diensten van de FOD Justitie en de FOD Binnenlandse Zaken.

Lees meer over Campus H

Open Wervendag Brandweer op Campus H Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane