U bent hier
Bouwen aan de toekomst op Campus H

Onze hulpdiensten krijgen in Hasselt een nieuw onderkomen op Campus H, een nieuwe veiligheidssite aan de Grote Ring. Het unieke aan dit verhaal is dat hier in 2018 politie, brandweer, veiligheidskorps en een volledig geïntegreerde noodcentrale 112 op één plek zullen samenwerken.

Het nieuwe brandweergebouw telt 6 verdiepingen en toornt hoog boven de Hasseltse Grote Ring uit. Dat lijkt groot, maar omdat niet alleen post Hasselt hier komt te zitten, maar ook de administratie en andere ondersteunende diensten van de hulpverleningszone (20-tal mensen), de nieuwe noodcentrale (115 mensen), de dienst Cellmade (FOD Justitie, 7 mensen) en het Veiligheidskorps, is deze ruimte wel nodig.

Bouwupdate bouwverlof 2017

“Alle verdiepingen staan er nu,” zegt Luc Geladé, die voor onze organisatie de werken opvolgt. De aannemer en de arbeiders plaatsten alvast de meiboom en klonken een glas op de – tot nu toe – vlot verlopen werken.

Terwijl de ruwbouw zijn eindfase nadert, zijn binnen de kanaalwerken voor de HVAC (heating, ventilation en air conditioning) op de eerste en tweede verdieping gestart. Ook de metselwerken binnen, in de stelplaatsen voor de vrachtwagens zijn gestart.

Op de tweede verdieping krijgen de rustkamers voor post Hasselt stilaan vorm. De gipskartonnen wanden worden geplaatst, net zoals het sanitair en de elektriciteit. De mock-up voor voorbeeldkamer is helemaal klaar.

Aan de buitenzijde van het cafetaria zijn de buitenwanden in architectonisch beton geplaatst. En op de meeste verdiepingen zijn ook heel wat ramen en glaswanden geplaatst. Wat de inrichting van het interieur betreft zijn er aanbestedingsdossiers ‘lopende’: zo zijn er dossiers opgemaakt voor de aankoop van interventiekasten, het rollend archief, het omroepsysteem en de industriële wasmachine.

Magazijnier Wim en zijn collega van kledij Ronald werken de inrichting van het magazijn uit en collega Marcel doet hetzelfde voor de inrichting van het persluchtlokaal. “Alle werken zitten min of meer op schema,” stelt Luc vast.

Start bouwproject

De aftrap van dit unieke bouwproject werd gegeven op 8 juni 2016. In 2018 zouden alle diensten de nieuwe gebouwen moeten kunnen intrekken. "Alle helden verzameld op één campus, Campus H!" Zo verwoordde minister van Justitie, Koen Geens, het tijdens het persmoment van de eerste steenlegging. Met die diensten bedoeld hij niet alleen brandweer en ziekenwagen, maar ook politie, de noodcentrales van brandweer en politie en een aantal diensten van de FOD Justitie en de FOD Binnenlandse Zaken.

Lees meer over Campus H

Bouwen aan de toekomst op Campus H Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane