U bent hier
Dag van de brandweer op 4 mei 2019

Op 4 mei is het de internationale dag van de brandweer. De communicatiedeskundigen van het Netwerk Brandweer en Brandweervereniging Vlaanderen hebben samen een campagne uitgewerkt om de brandweer op 4 mei in de kijker te zetten. Bij elk exemplaar van het tijdschrift De Brandweer (m/v) zit een vel plaktattoos, waarmee elke brandweerman en -vrouw op 4 mei kan laten zien hoe trots hij/zij is om brandweer(m/v) te zijn. Plak ze!

Een brand. leuk en spannend. En toch hebben onze vurige brandweermannen en -vrouwen het niet altijd even makkelijk: varkens redden uit de mestput hier of geknelde slachtoffers bevrijden uit een autowrak daar. Er zijn soms wel prettigere dagen om actief te staan als vuurvechter. En toch zorgen jullie er binnen al jullie mogelijkheden voor dat een ongeluk geen ramp wordt. Dat een vlammetje zich niet ontwikkelt tot een vuurzee vol slachtoffers. Stuk voor stuk zijn jullie echte helden.

Altijd paraat

De rol van een brandweerman is er één van toewijding, verbondenheid en opoffering. De brandweer staat altijd paraat. Daarom is iedere dag een goede dag om al onze brandweermannen en -vrouwen in de spotlights te zetten. Maar dan al zeker op zaterdag 4 mei, tijdens de internationale Dag van de Brandweer. De bevolking is trots. Maar ook jij als brandweerman of -vrouw mag supertrots zijn. En dat mag geshowd worden!

Show je (plak-)tattoo

Ben jij ook een vurige brandweerman of -vrouw? Blader dan vlug door de nieuwste editie van tijdschrift De Brandweer(m/v)* en ontdek er een blad vol superleuke plaktattoos die wij speciaal voor alle brandweerlieden maakten om #dagvandebrandweer te vieren op 4 mei.

Plak ze en blijf plakken!

Wat mag je doen? Hoe werkt dat met die tattoos?

  1. Plak!
    Ben je ook een trotse pompier? Plak dan op zaterdag 4 mei je vel vol. Zo toon je iedereen dat je een echte vurige brandweerman of -vrouw bent. En daar dan ook ontzettend fier op bent. Toch geen plaktattoo in je bezit? Hou dan de Facebookpagina van BVV in de gaten. Je zal er op 4 mei ook een profielkader terugvinden waarmee je je profielfoto kan opsmukken.
  2. En blijf plakken!
    Maar ook je partner, kinderen, (administratieve) collega’s, buurjongens, oma of hond of kat zijn trots op jou: de brandweerheld. Plak ook hun armen en benen vol met passie en vuur.
  3. Laat je zien!
    Post op de Dag van de brandweer op zaterdag 4 mei een foto op Facebook of Instagram met de hashtag #dagvandebrandweer. Laat iedereen je plaktattoo zien en toon zo hoe fier je bent! *Deel het bericht openbaar zodat ook wij het kunnen spotten.

Alle informatie vind je eveneens terug op www.dagvandebrandweer.be of hou de Facebookpagina van Brandweervereniging Vlaanderen in de gaten.

#dagvandebrandweer #brandweer #zuidwestlimburg #hvzzwl

Tag ons op Instagram via @brwzuidwestlimburg of op Facebook en Twitter via @BrandweerZWL.