U bent hier
Dag van de brandweer: Wij zijn fier!

4 mei, Internationale Dag van de Brandweer. Elk jaar zetten wij - Netwerk Brandweer - op deze symbolische dag de toewijding, verbondenheid en opoffering van onze brandweer in de kijker. Want wij zijn fier op onze pompiers! Dit jaar echter dragen we de Internationale Dag van de Brandweer op aan alle helden van de coronacrisis met onze campagne “Wij zijn fier”.

Dit jaar wil de brandweer deze eer echter wegschenken. Want in deze strijd tegen een onzichtbare vijand verdienen de helden van de coronacrisis alle eer. De brandweer is fier… Fier op onze collega-ambulanciers. Fier op de zorgverleners. Fier op iedereen die in de frontlinie staat bij dit gevecht. Fier op iedereen die mee strijdt door alle richtlijnen te volgen. Wij zijn fier op jullie allemaal!

De brandweer viert alle helden van de coronacrisis met een symbool van hoop

“Wij zijn fier”... Met deze campagne wil de hele brandweergemeenschap de opoffering en de toewijding van de samenleving in de strijd tegen het coronavirus eren. Ze ontwikkelden daarom een gemeenschappelijke campagne die volledig in het teken staat van dankbaarheid en hoop.

De regenboog in het campagnebeeld is niet alleen een knipoog naar de weerspiegeling van het zonlicht in het bluswater, het is ook en vooral een krachtig symbool van hoop. Want hoop is wat ons nu de kracht geeft om door te gaan.

Ben jij ook fier? Doe mee!

Wij roepen het publiek op om mee te doen. Ben jij ook fier? Laat van je horen en doe mee!

“Wij zijn fier” is niet alleen een campagne van de brandweer voor de mensen… Ook de mensen zelf kunnen hun dankbaarheid en fierheid tonen met onze affiches en social media beelden. Mensen kunnen die pluimen zelf op de hoed van hun coronahelden steken! En op hun eigen hoed, natuurlijk.

Meer over deze campagne

Meer informatie en ons campagnemateriaal vind je op www.wijzijnfier.be. Gebruik het zeker op je eigen sociale media, website, blog, ...

Op Facebook kan je ook een kader voor je profielfoto downloaden. Je kan natuurlijk ook onze berichten delen via onze sociale mediakanalen.

Netwerk Brandweer is ….

Netwerk Brandweer (NB) is het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en alle Vlaamse hulpverleningszones. Als koepelorganisatie voor alle 20 Vlaamse Hulpverleningszones neemt Netwerk Brandweer verschillende rollen op:

  • Als dienstverlener biedt NB informatie en advies aan de politieke bestuurders en personeelsleden van gemeenten en hulpverleningszones. NB is voor hen het kenniscentrum rond de werking van de hulpverleningszones en brandveiligheid.
  • Als belangenbehartiger is NB de spreekbuis namens de Vlaamse hulpverleningszones voor andere overheden en belanghebbenden.
  • Als netwerkorganisatie waarbinnen kennis- en ervaringsuitwisseling plaatsvindt, stimuleert NB de samenwerking tussen de leden.
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane