U bent hier
Brandweer begeleidt de G-Integratie Trophy

Leden van de brandweer zijn niet alleen goed in het helpen van mens en dier in nood. Ze zijn ook altijd te vinden voor het steunen van een goed doel. Een ploeg van post Hasselt trok onlangs naar Voeren om de G-Integratie Trophy te begeleiden. Een sportevenement voor leerlingen uit het reguliere én het bijzonder secundair onderwijs. Brandweerman Martijn was er bij.

In de provinciale school van Voeren organiseerden een aantal leerlingen middelbaar onderwijs een laagdrempelige sportdag voor jongeren uit verschillende doelgroepen. Zowel de organiserende leerlingen als een aantal brandweermannen van post Hasselt stonden in voor de begeleiding tijdens deze Limburgse G-Integratie Trophy. “Het accent lag op samenwerkingsopdrachten en integratie van de verschillende deelnemende teams, via sport,” legt brandweerman Martijn Stassen uit.

Wederzijds respect

“De deelnemers kwamen zowel uit het buitengewoon als uit het reguliere secundaire onderwijs, maar ook personen met een beperking deden mee,” aldus Martijn. “Via samenwerking leren de verschillende groepen elkaar beter kennen. Ook het samen sporten stond centraal, waarbij het belangrijk was rekening te houden met wat de andere teamleden wel en niet kunnen. Op die manier leerden verschillende doelgroepen mekaar beter kennen en ontstaat er wederzijds respect.”

Brandweer begeleidt

“Door onze betrokkenheid konden we de sportproeven volledig afstemmen op de brandweer,” licht Martijn toe. “Alle groepen werden ook begeleid door een brandweerman. Zowel brandweermannen van de Voerstreek als van post Hasselt namen deel.”


Groot succes

De leerkrachten van de deelnemende school De Wissel uit Genk – een middelbare school voor buitengewoon onderwijs – spraken van een groot succes. “Als leerkracht konden we niet langs de glimlach van onze leerlingen heen! De begeleiding van zowel brandweermannen als de leerlingen van de provinciale secundaire school Voeren was super! We bedanken iedereen voor deze toffe dag en hopen volgend jaar weer te mogen deelnemen!”

Video G-Integratie Trophy

Stijn Piette, student Grafisch Ontwerp aan hogeschool PXL, maakt een mooie videofilm van deze bijzondere dag.

Brandweer begeleidt de G-Integratie Trophy Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane