U bent hier
De storm van donderdag 18 januari 2018

Onze 8 brandweerposten telden donderdagvoormiddag 18 januari 2018 tussen 9:00 en 13:00 uur 241 interventies die te maken hebben met stormschade. In de loop van de namiddag liep dat aantal nog flink op.

Een kort overzicht per brandweerpost in onze zone, van de oproepen op donderdag 18 januari 2018, tussen 9:00 en 13:00 uur:

Post Aantal oproepen storm tussen 9 en 13 uur
Hasselt 67
Beringen 56
Heusden-Zolder 63
Sint-Truiden 17
Tongeren 9
Borgloon 1
Tessenderlo 15
Herk-de-Stad 13
TOTAAL 241

Het merendeel van die oproepen gaat over omgewaaide bomen, versperde wegen en afgewaaide dakpannen.

Gewonde brandweerman

Bij het vrijmaken van de openbare weg in de gemeente Tessenderlo, is een van onze collega’s gewond geraakt door een boom die tijdens de opruimwerken op hem terecht kwam. Hij is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. We wensen hem alvast alle sterkte en een goed herstel toe.

Ploegen op de baan

Onze ploegen doen alles wat ze kunnen om de mensen die schade hebben, zo goed mogelijk te helpen. We riepen ook heel wat brandweercollega’s die vrij hadden en brandweervrijwilligers die beschikbaar zijn op om de ploegen op de baan te versterken.

Begrip

Door het grote aantal oproepen is de kans groot dat mensen lang moeten wachten voor de brandweer kan langs komen. Wij vragen hiervoor begrip. We doen wat we kunnen maar geven voorrang aan de meest dringende interventies.

Afmelden

We raden aan om foto’s te nemen van de schade en de schade alvast aan te geven aan je verzekeringsmaatschappij. Kan je zelf op een veilige manier de schade herstellen of eventueel afdekken of opruimen, doe dat gerust. Meld dan je oproep bij de brandweer af.

Stormschade melden

Stormschade en wateroverlast kun je nog steeds melden via ons e-formulier.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane