U bent hier
​Evacuatiespel voor jeugdbewegingen wint 3000 euro

In het kader van de Dag van de Veiligheid reikte Jan Jambon, de minister van Binnenlandse Zaken, op donderdag 10 december 2015 in het Egmontpaleis in Brussel voor de 22ste keer de Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie uit. Uit 26 deelnemers is het evacuatiespel voor jeugdbewegingen geselecteerd als derde laureaat. Het project wint € 3.000. 

Het prijzengeld investeert brandweer Beringen in het spel zelf. Brandweerman Marc Coenen legt uit wat precies de bedoeling is: "Iedere jeugdbeweging die op het grondgebied van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg het evacuatiespel speelt, kan voortaan rekenen op een bedankje van de brandweer voor hun inzet. Een geschenk of gadget in het kader van de brandveiligheid. Bijkomende signalisatie voor op de branddeuren en nooduitgangen van het jeugdlokaal of een bord om het verzamelpunt op het speelplein aan te duiden, zijn slechts enkele van de mogelijkheden."

Ludieke evacuatieoefening

Het evacuatiespel voor jeugdbewegingen is ontwikkeld door de brandweerpost Beringen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg in samenwerking met de jeugdraad van de stad Beringen. Het evacuatiespel zet de leiding van een jeugdbeweging op een ludieke manier aan tot het ontwikkelen van een sluitende evacuatieprocedure met meerdere evacuatieverantwoordelijken en één verzamelplaatsverantwoordelijke. Vorige maand won het evacuatiespel al de FireForum Award 2015 in de categorie voor de jeugd.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane