U bent hier
Firefighters 4 Nepal vragen jouw steun

De Firefighters 4 Nepal trekken in november 2018 opnieuw naar Nepal met een hulpmissie. Opnieuw zal een team van Belgische brandweerlieden de Nepalese collega's ondersteunen met materiaal en opleidingen ter plaatse. Wil je hen financieel steunen? Bestel dan nu een t-shirt!

Tientallen overbodige interventiepakken uit onze zone vertrokken een jaar geleden naar Nepal, op initiatief van de Firefighters 4 Nepal. Naar aanleiding van een zware vliegtuigcrash vlakbij de luchthaven van Kathmandu op maandag 12 maart 2018, waarbij 49 doden vielen, kwamen heel wat van die pakken opnieuw in beeld. Zo zie je dat ‘ons’ materiaal daar nog erg goed van pas komt. We konden de opschriften Brandweer Tongeren en Brandweer Heusden-Zolder nog duidelijk lezen.

(meer foto's onderaan deze pagina)


Help de Nepalese brandweer

De Firefighters 4 Nepal vzw is een niet-gouvernementele hulporganisatie, opgericht door 4 brandweermannen met een voorliefde voor Nepal. Ondertussen is het team uitgegroeid tot een gemotiveerde groep met 16 leden, die allemaal hun eigen kosten voor het project dragen (vliegtuigticket, verblijf, vervoer, eten, ...). Hun doel? De Nepalese brandweer opleiden en voorzien van degelijk interventie- en beschermingsmateriaal. En jij kan ook helpen. Door een t-shirt van de Firefighters 4 Nepal te bestellen, door geld te doneren of door je aan te melden als vrijwilliger!

Delen van kennis met Nepalese collega's

"De kracht van F4N is de solidariteit die ontstaat tussen brandweermannen hier en in Nepal," zegt Johan Schots, een van de oprichters van F4N en zelf beroepsbrandweerman bij hulpverleningszone Vlaams-Brabant West. "Het is niet louter liefdadigheid want we vertrekken vanuit de specifieke expertise en knowhow waarover we in België beschikken. Van daaruit streven we naar een capaciteitsopbouw door het delen van kennis en ervaring met onze Nepalese collega's om zo de Nepalese brandweer op duurzame wijze te versterken."

Koop een t-shirt

De vzw is nu op zoek naar mensen die erg goed op de hoogte zijn van alles omtrent onderhoud van adembescherming. "Ook mensen die een goeie kennis hebben van binnenbrandbestrijding, mensen die kunnen helpen op vlak van het uitbouwen van een website, collega's die administratief zeer sterk zijn zijn - eventueel in boekhoudkundig - maar ook bijvoorbeeld een metaalbewerker die in Nepal een 40-voet container wil ombouwen, kunnen we goed gebruiken!"

Wil je wel helpen maar kun je niet zoveel tijd vrijmaken? Dan is het simpel: De eenvoudigste manier voor jou om F4N te helpen is een t-shirt bestellen. Dat kan heel gemakkelijk via de website www.f4n.be. De opbrengst van de verkoop gaat voor 100% naar de ondersteuning van de Nepalese brandweer.

Meer weten over de F4N?

Alle info is terug te vinden op verschillende communicatiekanalen van de Firefighters 4 Nepal.

    Firefighters 4 Nepal vragen jouw steun www.f4n.be
    Meer nieuws
    © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane