U bent hier
Firefighter Mountain Trail

De 4de editie van de Firefighter Mountain Trail - oorspronkelijk gepland op zondag 29 maart 2020 maar uitgesteld naar zondag 5 juli omwille van het coronavirus - zal hopelijk in het najaar kunnen plaatsvinden. Helaas kunnen we op dit moment nog geen exacte datum bekend maken. Hiervoor is het wachten op een verdere versoepeling van de Corona-maatregelen door de regering.

De brandweermannen van Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo organiseren dit jaar - als alles goed gaat - voor de vierde keer de avontuurlijke en uitdagende Firefighter Mountain Trail, op de terrils van Beringen-mijn. De organisatie draagt deze editie van de trail op aan de slachtoffers en hun familie van de brand in Beringen, op 11/8/2019. Nog nieuw is de afwezigheid van plastic bekertjes.

Corona

Het Corona-virus gooit echter roet in het eten. We verplaatsten de trail al eens van 29 maart naar 5 juli, maar ook op zondag 5 juli zal de trail niet kunnen plaatsvinden. Daarom kijken we uit naar het najaar en hopen we dat het virus tegen dan niet meer zo actief zal zijn. Tegelijk hopen we ook dat dan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, voldoende soepel zullen zijn. Hopelijk tot dan!

Voor Benni en Chris

De brandweermannen van Beringen, Heusden-Zolder en Tessenderlo nodigen lopers, joggers en trailrunners voor de vierde keer uit de loopschoenen aan te trekken. Deze editie van de Firefighter Mountain Trail vindt als vanouds plaats op de terreinen van be-MINE in Beringen.

De editie wordt opgedragen aan de slachtoffers van de brand in Beringen op 11 augustus 2019. De opbrengst van dit loopevenement is voor de nabestaanden.

Pittige Firefighter Mountain Trail

Een avontuurlijk loopparcours op en rond de mijnterrils vormt de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. De trail vindt plaats op een industrieel-archeologisch site die zijn gelijke niet kent in Europa.

Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstand van 7, 12, 21 of 30 km. Er zijn op en rond de grote en kleine terril heel wat hoogtemeters te overbruggen. In totaal telden we een gemiddeld stijgingspercentage van 5,11%. Een stevige kuitenbijter dus, die start om 9:30 uur!

Eén adres: Mijnstadion, Stadionlaan 1, 3580 Beringen.

Parcours 2020

Het loopparcours bestaat onder andere uit het permanente mountainbikeparcours op de ‘kleine’ mijnterril en de bewegwijzerde wandelwegen die het Agentschap Natuur & Bos heeft uitgestippeld op ‘grote’ terril.

Je kan kiezen uit 4 afstanden:

 • 7 km - mini trail
 • 12 km - 1 ronde
 • 21 km - 2 rondes
 • 30 km - 3 rondes

 • De deelnemers van de 21 km doen bovenstaande route 2 maal.
 • De deelnemers van de 30 km doen bovenstaande route 3 maal.

Wisselbeker voor leden brandweer

Deelnemers die werken bij de brandweer kunnen meestrijden voor de wisselbeker. We maken een apart klassement op van deelnemende brandweerlieden. De tijden van de snelste deelnemende brandweerlieden worden opgeteld. De zone die over de drie afstanden heen de beste tijd neerzet, wint de FFMT-wisselbeker.

Na editie 2019 won Brandweerzone Rivierenland. Dit jaar misschien jouw brandweer- of hulpverleningszone?

Ecologische bevoorrading

Voor alle afstanden zijn er bevoorradingsposten voorzien boven op de kleine terril en aan de aankomst. Die bevoorrading bestaat uit water, bananen, sinaasappels, wafels en chocolade. Maar, we zullen geen plastic bekertjes meer gebruiken (meer info: Ovam). In de plaats mag je als deelnemer je eigen (plooi-)beker mee brengen. Je kan zo'n handige plooibeker ook ter plekke aankopen (€ 10,-), bij de inschrijvingen.

Inschrijven voor #FFMT2020

Inschrijven voor de 4de editie van de Firefighter Mountain Trail - #FFMT2020 - kan al via de site van Kraftman Chrono Timing.

Voorinschrijving:

 • € 10,- zonder t-shirt
 • € 20,- met t-shirt

Daginschrijving:

 • € 15,- zonder t-shirt

Start #FFMT2020

Vertrek alle afstanden: 09:30 uur.
Tijdslimiet (allerlaatste aankomsttijd) is 15:00 uur.

Prijsuitreiking :

 • 7 km om 11:00 uur
 • 12 km om 11:30 uur
 • 21 km om 12:00 uur
 • 30 km om 12:30 uur

Onze sponsors

Runners' Lab

Chevron-Phillips Chemical Company

Borealis Group

Vynova Tessenderlo

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane