U bent hier
Gezocht: twee brandweer-duo’s voor wetenschappelijk onderzoek

Wij zijn op zoek naar twee duo’s van operationele brandweermannen en -vrouwen, die willen meewerken aan een wetenschappelijk onderzoek. De Universiteit Gent onderzoekt de brandweercapaciteit, wetende dat een brand vandaag maar 3 tot 5 minuten nodig heeft tot een flashover. In 1950 was dat nog 29 tot 34 minuten.

Het onderzoek naar de brandweercapaciteit zal plaats vinden op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli, op de Oostcampus, Siemenslaan in Oostkamp. Als brandweer-duo voer je 8 opdrachten uit. In totaal zal het onderzoek 3 uur duren, inclusief een briefing en een debriefing. De eerste duo’s starten om 07:30 uur ’s ochtends, de laatsten starten om 17:15 uur. Van zodra alle kandidaten gekend zijn, maakt het onderzoeksteam een planning op en ontvang jij als kandidaat het exacte uur van de aanvang van het onderzoek.

Wie kan meedoen?

Ieder lid van de operationele brandweer kan meedoen, tenminste toch als je géén CFBT- of brandbestrijdingsinstructeur bent. De UGent-onderzoekers zijn op zoek naar een representatief staal van de Vlaamse brandweer: jong en oud, ervaren en onervaren, beroeps en vrijwilligers, werkend in drukke en in minder drukke posten.

Wat met de resultaten?

De resultaten van dit onderzoek willen de onderzoekers gebruiken om eventueel efficiëntie en snelheid van de brandweercapaciteit te verbeteren.

Interesse?

Zin om mee te doen aan een belangrijk wetenschappelijk onderzoek, dat de brandweer vooruit kan helpen? Stel je kandidaat bij Marc Coenen: mail je gegevens naar marc.coenen@zuidwestlimburg.be vóór vrijdag 23 juni 2017.

Gezocht: twee brandweer-duo’s voor wetenschappelijk onderzoek Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane