U bent hier
Help mee historische brandweervoertuigen te verhuizen

Het brandweermuseum in Aalst stopt er mee en alle historische voertuigen moeten voor 31 december 2020 verhuisd zijn naar de voormalige NATO-hallen in Ravels. Netwerk Brandweer en BVV zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die willen mee helpen aan de verhuis van de meer dan 100 historische brandweervoertuigen. Kan en wil jij helpen? Laat het weten via de link onderaan deze pagina.

Misschien heb je er al wel iets van opgevangen, misschien ook niet, maar bij deze willen we bekendmaken dat het huidige brandweermuseum in Aalst er mee stopt. Om de collectie niet verloren te laten gaan en om alles onder te brengen bij de brandweerfamilie - waar het materiaal thuis hoort - engageren BVV en Netwerk Brandweer zich om de verhuis naar een nieuwe locatie in goede banen te leiden. De hele onderneming kreeg de naam 'Operation Backdraft'.

Jouw hulp gezocht

De nieuwe locatie voor al dit historisch brandweermateriaal bevindt zich in de voormalige NATO-hallen in Ravels. Uiteraard is het niet vanzelfsprekend om meer dan 100 historische voertuigen zo maar te verhuizen. Hiervoor heeft het BVV jullie hulp nodig.

  • Heb je interesse in historische brandweervoertuigen en materiaal?
  • Heb je zelf materiaal om auto's of vrachtwagens te vervoeren?
  • Ken je brandweerspotters/voertuigenkenners/gepassioneerde volgers van de brandweer die kunnen helpen?
  • Ken je iemand of een bedrijf dat zich (kosteloos in ruil voor goede reclame via media) hier mee voor wil inzetten?
  • Zou je met een historisch voertuig kunnen rijden?

Laat het weten via de link hieronder!

Diepladers en chauffeurs

Het BVV is voornamelijk op zoek naar diepladers met bijhorende trekkers en chauffeurs die ervaring hebben in het transporteren van voertuigen. Hans Claryse, voorzitter BVV: "Ik moet hierbij wel duidelijk vermelden dat dit alles vrijwillig is maar wel verzekeringstechnisch geregeld via BVV. Vanzelfsprekend werken we volledig 'corona proof'. Alle voorzorgsmaatregelen zullen hiervoor getroffen worden."

"Laten we in deze moeilijke tijden nog eens werken aan een positief verhaal, zodat ons verleden voor toekomstige generaties bewaard kan blijven. Ik durf te rekenen op de passie en bereidheid van onze brandweerfamilie om ons erfgoed niet verloren te laten gaan en hier allemaal samen onze schouders onder te zetten. Alvast nu al bedankt voor jullie steun!"

Geef je op als vrijwilliger

Via onderstaande link kan je alvast aangeven dat je interesse hebt en wat je eventueel kan aanbieden. Alsook kan je deze link doorsturen als je iemand kent die kan helpen. De laatste vraag van de bevraging kan je gebruiken om eventuele extra vragen te stellen of duiding te geven.

https://forms.gle/MMq84TBf7w4xVWah8

Hans Claryse - voorzitter BVV - en Maarten van Severen - Hoofd Netwerk Brandweer.

Help mee historische brandweervoertuigen te verhuizen Brandweermuseum.be
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane