U bent hier
Start evaluatiecycli

Op 1 januari is de officiële 2 jarige evaluatiecyclus in onze hulpverleningszone gestart. Wat mag je als werknemer hiervan verwachten? Aan het begin van zo een evaluatiecyclus, starten we met een functiegesprek voor elke medewerker. Daaruit volgt dan later een functioneringsgesprek, om de evaluatiecyclus te beëindigen met een evaluatiegesprek.

Eind 2017 zijn er in alle posten infosessies geweest en heeft iedereen een functiebeschrijving gekregen. In het eerste kwartaal van dit jaar (2018) voorzien we voor elk personeelslid een functiegesprek waarin de functiebeschrijvingen, verwachtingen en doelstellingen nog eens helder geformuleerd worden. Tijdens dit gesprek heb jij als personeelslid ook de kans om jouw verwachtingen uit te spreken.

Data in Abifire

Ieder personeelslid heeft een evaluator toegekend gekregen. Deze evaluator zal met jou contact opnemen om het functiegesprek met jou te voeren. Voor de vrijwilligers brandweer en medisch kader zal dit in groep gebeuren. De datums zullen ingepland worden of zijn ingepland in Abifire.

Als je hierover vragen hebt, kun je contact opnemen met de jouw sectorcommandant, postcoördinator, ploegoverste, diensthoofd of met de dienst personeel.

Vooropgestelde timing

Voor wie? Deadline
Beroepsbrandweer (midden- en basiskader) Eind januari*
Beroepsbrandweer (officieren) Eind februari
Administratief en technisch personeel Eind februari
Vrijwillige brandweer Half maart
Vrijwilliger medisch kader Half maart

* Eind februari post Hasselt omwille van het grote aantal beroepsleden

Meer info?

Wil je graag meer info, dan kun je surfen naar de website van de FOD Binnenlandse Zaken, afdeling Civiele Veiligheid om het een en het ander over die evaluatiecyclus na te lezen.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane