U bent hier
Jeugdbrandweer Hasselt kampioen 2016

Jeugdbrandweer Hasselt is kampioen geworden tijdens de nationale brandweerwedstrijden. Ook op 2de plek op het podium stond een team uit Hasselt. Zowel de jeugdbrandweer als het operationele brandweerteam waren in topvorm. Maar niet alleen op een kampioenschap zijn brandweermannen sportief in de weer, ook tijdens andere sportevenementen blijkt het personeel van onze zone ‘in goeden doen’. Een overzicht van de sportieve activiteiten.

Op zaterdag 14 mei namen 2 ploegen van de jeugdbrandweer van Hasselt, 1 ploeg van beroepsbrandweer post Hasselt en 1 ploeg van post Heusden-Zolder deel aan de provinciale en nationale jeugdbrandweerwedstrijden in Oudenaarde. Alle deelnemers moesten drie proeven afleggen: een brandweeroefening, een oefening in snelheid en de estafette.

Op plaats 1 én 2

“Zowel snelheid, precisie als discipline zijn bij deze oefeningen erg belangrijk,” zegt brandweervrijwilliger Katlijn Aerts. Zij begeleidt de jeugdbrandweer. “De Hasseltse jongeren klokten de snelste tijd af op alle proeven. Zo nam ze alle bekers, 4 in totaal, mee naar huis.” Felicitaties aan de jeugdige kampioenen!

Kampioen bij de beroeps

Bij de beroepsbrandweer worden de ploegen ingedeeld in twee categorieën, telkens volgens ouderdom. In de A-reeks treden ploegen aan waarvan de gezamenlijke leeftijd van de 9 ploegleden minder dan 270 jaar bedraagt. In de B-reeks, met gezamenlijke ouderdom van meer dan 270 jaar, wordt per 10 jaar boven de 270 telkens één bonificatiepunt toegekend.

Begeleidster Martine

Brandweerman Ruben Buekers: “Onze ploeg bestaat uit 10 personen die tijdens het jaar onbezoldigd trainen en aan wedstrijden deelnemen. Daarbij wil ik graag Martine Santermans vermelden. Zij staat als brandweervrijwilliger altijd paraat om ons te begeleiden als jurylid op trainingen en op wedstrijden.” Ruben laat ook weten dat de Limburgse brandweerploegen zich alvast klaarstomen voor internationale wedstrijden van volgend jaar in Villach, Oostenrijk (2017).

Om je een beeld te vormen van hoe snel het er tijdens zo’n oefening aan toe gaat, dit filmpje van een van de beste ploegen van Europa.

Indoor wedstrijd

“Volgend voorjaar zouden we graag met post Hasselt een indoor wedstrijd organiseren, als voorbereiding op de olympiade,” vertelt Ruben. “Ook om iedereen binnen onze post te laten kennis maken met deze sportdiscipline waarvoor we jaarlijks verschillende uren trainen. Datum volgt zeker nog, hopelijk ook met veel supporters. Wordt vervolgd!”

Lopen met 12 kg uitrusting

Een ploeg van post Herk-de-Stad naam deel aan het voetbaltornooi in Donk. Van post Herk en onze toekomstige post Borgloon namen in totaal ook 12 mensen deel aan Herk Loopt. In interventiekledij. De 5 km voor Kom op Tegen Kanker werd afgelegd met zo’n 12 kg extra gewicht per persoon. Een hele uitdaging maar alle brandweermannen brachten het avontuur tot een goed einde.

Urban Trail Hasselt

Een team van de zone, met ook mensen van de administratie en enkele vrijwilligers (brandweer én verpleegkundigen), nam deel aan de Hasselt Urban Trail. Een loopevenement van 10,8 km, dwars door Hasselt. En dat mag je vrij letterlijk nemen: het parcours liep door de Oude Gevangenis, via de 5de verdieping van hotel Holiday Inn en enkele historische gebouwen, door de garages van brandweerpost Hasselt, naar de filmzalen van Kinepolis, door de studio van TVL, over de tribune van de Ethias Arena, via de dansvloer van de Versuz naar de aankomst midden in het hoofdgebouw van hogeschool PXL. Een boeiende ervaring. Volgend jaar wellicht weer!

Deelnemers verzekeren

Wil ook jij graag deelnemen aan een sportwedstrijd in teamverband, met je collega’s van de eigen brandweerpost of met een team vanuit de zone? Check bij je ploegoverste en sectorcommandant of het mag en kan – laat je voorstel agenderen op de Technische Commissie. Als je toestemming krijgt, breng dan het secretariaat op de hoogte (Els Cornelissen – els.cornelissen@zuidwestlimburg.be). Deelname met collega’s aan een sportwedstrijd kunnen we verzekeren tegen lichamelijke ongevallen.

Jeugdbrandweer Hasselt kampioen 2016 Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane