U bent hier
Kidsday Tessenderlo

Op zaterdag 30/6 organiseerde post Tessenderlo een speciale dag voor de kinderen van het personeel van de brandweerpost. Alle kinderen mochten een middag in de schoenen van hun ouder rondlopen. 45 kinderen namen deel. Er komt dus een nieuwe lichting brandweerlieden aan!

Sergeant Dirk Weckx was een van de organisatoren van deze dag. Hij brengt verslag uit: "Zaterdag 30 juni heb ik samen met enkele collega’s een 'kidsday' georganiseerd voor de kinderen van het personeel van de brandweerpost Tessenderlo. De bedoeling van deze dag was om onze kinderen een halve dag in de laarzen van hun ouder te laten rondlopen. De belangstelling was groot er waren maar liefst 45 kinderen tussen de 3 en 16 jaar aanwezig. Onze oogappels mochten gedurende 4 uren allerlei werkzaamheden uitvoeren."

Met ademlucht

Zo mochten de oudere kinderen echt vuur blussen met behulp van snelblussers. De kleintjes konden dan weer plaatjes in een zelfgemaakt standje omver blussen. Dirk: "In een ruimte vol rook moesten ze lichtgevende staafjes zoeken, al dan niet met ademlucht voor de grotere kinderen. Allemaal mochten ze over de een evenwichtsbalk en de grote speleobox trotseren."

Geslaagde dag

Natuurlijk konden de kinderen ook alle voertuigen bezichtigen. "Wat hen vermoedelijk het meest zal bij blijven is dat de brandweer een schaar heeft waar je meer dan papier mee kunt knippen," lacht Dirk. "Want allemaal hebben ze onder begeleiding een stuk uit een auto kunnen knippen."

Deze mooie middag werd afgesloten met een opvoering van de kinderen voor hun ouders. "Hierbij lieten ze zien hoe je een brand aanpakt, van alarmering tot blussen. Een geslaagde dag!"

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane