U bent hier
Een koude nacht en € 3.000 voor het goede doel!

Brandweerman Jörgen Van Rompaey en zijn vriendin An trotseerden de kou tijdens een nachtje op een ijsbed voor de warmste week van Music For Life. De organisatoren van Ice Magic op Winterland hadden Jorgen en An geselecteerd voor hun actie voor Music For Life. Die bracht uiteindelijk 3.000 euro op.

Zeventien kandidaat-koppels schreven zich in om een op z’n minst ongewone uitdaging aan te gaan: Een nacht lang doorbrengen op een ‘ijsbed’. Op zich al geen sinecure, maar met een gemiddelde omgevingstemperatuur van -6°C tot -8°C zou de opdracht nog moeilijker te harden zijn…. Uiteindelijk werden An Gemels (33, kapster) en Jörgen Van Rompaey (43, brandweerman post Hasselt) door Ice Magic geselecteerd om in het IJssculpturen paviljoen de nacht door te brengen. Voor elk uur dat ze het er zouden volhouden, zonder enige assistentie van buiten uit, verbond Ice Magic zich er toe € 250 over te maken aan Music for Life, ten voordele van de Blindengeleidehondenschool in Genk.

Alleen een slaapzak

Insiders verwachtten dat An en Jörgen het er vijf à zes uren zouden uithouden. Onder grote media belangstelling kroop het koppel om klokslag 19.30 uur in bed… De organisatie stelde enkel een slaapzak ter beschikking (met een isolatie coëfficient van 0° tot max -5°C). Het koppel mocht enkel met de buitenwereld communiceren via een walkie talkie, en alleen in geval van nood of opgave.

Strenge spelregels

Tussen 03.30 en 04.00 uur mochten An en Jörgen een korte plaspauze inlassen. Ze mochten ook een keer om thee of koffie vragen. Vrij strenge regels, zeker als je weet dat de temperatuur van de koelgroepen in de loop van de nacht tot -12°C daalden! Maar An en Jörgen bleven er stoïcijns bij en getuigden van wilskracht en een groot uithoudingsvermogen. Opgeven was voor hen geen optie.

Moe maar voldaan

Groot was de opluchting en voldoening toen 's ochtends, buiten alle verwachtingen, werd afgeklokt voor een verblijf van 12 uren! Uitdaging met glans doorstaan … en met € 3.000 voor “Music for Life”, geschonken door Ice Magic. Moe maar voldaan vertrokken An en Jörgen even discreet als ze gisterenavond waren toegekomen…

Nagenieten

Hen rest nu nog enkel te genieten van een welverdiende ‘Warmste week”-overnachting in het vier sterren Radisson Blu Hotel Hasselt. Als brandweerman staat Jorgen wel vaker voor hete vuren, maar ook tegen de kou is hij blijkbaar goed bestand. Vanuit de hulpverleningszone nog een dikke proficiat voor Jorgen en An!

Interview: http://bit.ly/2iqi585

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane