U bent hier
Ladderwagen Tongeren op nationaal defilé

  Sergeant-vrijwilliger Wim Clijsner en brandweervrijwilliger Stefaan Van Helden namen op 21 juli deel aan het militaire en burgerlijke defilé ter ere van onze nationale feestdag. Ze presenteerden er de nieuwe ladderwagen van hun post Tongeren aan het grote publiek.

  Het onderstel van de nieuwe ladderwagen is een vrachtwagen, type Mercedes Atego. De ladder zelf heeft een hoogte van 32 meter en is uitgerust met een knik-arm. De korf op het uiteinde van de knik-arm biedt plaats aan 4 personen en kan uitgerust worden met een blusmonitor.

  Er op of er in

  Het bijzondere aan de korf op deze nieuwe ladderwagen is dat je hiermee een patiënt op twee verschillende manieren kunt evacueren van op een redelijke hoogte. De eerste manier is de meest gebruikte en meest gekende: met de patiënt óp de korf. De tweede mogelijkheid is om de patiënt half in de korf te leggen, hetgeen meer comfort kan geven voor de patiënt.

  "Bijzondere ervaring"

  Wim en Stefaan vonden het deelnemen aan het nationale defilé een bijzondere ervaring: "Je moet je toch aan een bepaald protocol houden. De minister en andere hoogwaardigheidsbekleders komen voor het defilé alle voertuigen van de hulpdiensten 'schouwen'. En bij het voorbijrijden aan de tribunes bij het Koninklijk Paleis kregen we toch een beetje kippenvel," lacht Wim. "We vonden het in elk geval een hele eer om onze zone op deze manier te vertegenwoordigen, dit is een kans die je niet snel krijgt."

  Ladderwagen Tongeren op nationaal defilé Gwenn Corbisier
  Meer nieuws
  © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane