U bent hier
Multifunctionele autopomp voor kazerne Tessenderlo

De garage van brandweer Tessenderlo heeft een nieuwe bewoner: een multifunctionele autopomp met roepnaam A21. “Mutifunctioneel wil zeggen dat de autopomp kan uitrukken voor elk type brand, bij gasgeur, een explosie of CO-vergiftiging, bij een ongeval of bevrijding en bij sommige technische interventies,” licht brandweerman Kevin Siongers toe.

“De multifunctionele autopomp is een Mercedes Atego III, uitgerust met een halfzware pomp (20/10) en een watertank van 2500 liter. Het voertuig heeft ook en schuimtank met een inhoud van 300 liter. Vooraan is er plaats voor de bestuurder en de bevelvoerder. Achteraan is er plaats voor 4 brandweermannen. Voor elk van de inzittenden is er adembescherming, radiocommunicatie en een explosievrije zaklamp voorzien.”

Opbouw

Kevin Siongers: “Om het voertuig zo functioneel mogelijk te maken hebben we de opbouw verdeeld in 4 grote groepen: een technisch en een chemisch gedeelte, een brandbestrijdingsgedeelte uitgerust met bundels en een gedeelte voor bevrijdingen. De A21 is sinds 29 januari in dienst en ondertussen ook uitgerust met schuimlans, hefkussens en een extra set schouwbrandmateriaal.” 

Multifunctionele autopomp voor kazerne Tessenderlo Brandweer Tessenderlo
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane