U bent hier
Nieuw in de zone: Diego en Stefan van de dispatch

De uitrol van een zonale dispatch begint een duidelijke vorm aan te nemen. En met Diego Dewilde en Stefan Lisens is het team van de zonale dispatch nog versterkt. Beiden ken je misschien als brandweervrijwilliger: Diego bij post Tongeren en Stefan bij post Hasselt. We stellen ze graag aan je voor.

Diego Dewilde is 35 jaar, woont samen met zijn partner en 2 kinderen in Tongeren. Daar was hij ook tot voor kort brandweervrijwilliger, sinds 15 jaar. “Van kleins af aan al voelde ik me erg aangetrokken tot de brandweer. Ook omdat ik zelf als kind een woningbrand meemaakte.

Na 15 jaar als vrijwilliger wilde ik altijd maar meer van het vak brandweerman. Nu hiervan mijn beroep kunnen maken is toch de ideale droomjob,” bekent Diego.

Damhert

In het verleden behaalde hij zijn diploma Elektrische Installaties en werkte hij als chauffeur bij Damhert, fabrikant van natuurvoeding in Heusden-Zolder. In zijn vrije tijd speelt Diego al eens graag een potje voetbal, zowel in zaal als op het veld. Fietsen doet hij ook graag. Professioneel kun je Diego vanaf nu dus op de zonale dispatch in de Hasselt tegenkomen. Of aan de telefoon.

Brussels Airport

Dat geldt ook voor Stefan Lisens. “Ik ben 44 jaar, ben 13 jaar gehuwd met Kim en heb twee zonen. Ik woon in Kermt en steek veel van mijn vrije tijd in de begeleiding van zoon Noah, die bij SK Lommel voetbalt. Aan op vakantie gaan kan ik mijn hart ook ophalen.” Stefan is van opleiding bouwvakker en metselaar, maar werkte ook 10 jaar als brandweerman bij Ford Genk en was 7 jaar brandweerman-dispatcher bij Brussels Airport. Stefan brengt dus wel wat ervaring mee naar onze zone.

Geen files meer

“Ik ben ook al 15 jaar brandweervrijwilliger bij post Hasselt en ken het reilen en zeilen hier wel een beetje. Al is het toch weer even wennen, want er zijn best wel veel nieuwe gezichten bijgekomen. In elk geval kijk ik erg uit naar mijn nieuwe job. Voor mij persoonlijk ga ik een stuk korter bij huis werken en hoef ik niet meer in de files te staan. Een fijn vooruitzicht!”

Dispatching

Als beroepsdispatcher zullen Diego en Stefan, samen met de andere collega’s de brandweerkazernes in onze zone opvolgen. Diego: “De bedoeling is dat we de interventieploegen op het terrein zoveel mogelijk informatie meegeven voor ze naar een interventie vertrekken. Daarnaast houden we de beschikbaarheden in de posten goed in de gaten. Maar als collega’s vragen hebben over het oproepsysteem of extra info nodig hebben tijdens interventies kunnen ze ook bij ons terecht.”

Brandweerman

Beiden zijn enthousiast over het feit dat ze vanaf het begin kunnen meehelpen aan de uitbouw van de zonale dispatch. Stefan: “Het aannemen van oproepen, het uitsturen van de juiste wagens voor interventies, het opvolgen en bijwerken van de nodige administratie, klaar staan voor een gesprek, een lach en zoveel meer, ik verheug me al!” Naast hun hoofdtaak als dispatcher, kunnen Diego en Stefan ook nog functioneren als brandweerman. We wensen hen dan ook heel veel succes en werkplezier toe!

Nieuw in de zone: Diego en Stefan van de dispatch Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane