U bent hier
Nieuw in de zone: Maarten en Tom van de dispatch

Voor de verdere uitbouw van een zonale dispatch zochten we onlangs vier brandweervrijwilligers die graag beroepsbrandweerman én dispatcher wilden worden. Twee van die vacante functies zijn nu ingevuld. We stellen graag Tom Engelen en Maarten Vannoppen aan je voor. Sinds 1 december ’17 aan de slag in onze zonale brandweercentrale in Hasselt.

Tom Engelen is 34 en woont in Tessenderlo. “Ik ben gehuwd en heb een dochter. In mijn vrije tijd interesseer ik me vooral in auto’s en motoren. Bij post Tessenderlo, waar ik al 10 jaar brandweervrijwilliger ben, ben ik ook lid van de stuurgroep ‘chauffeurs’.”

Geweldbeheersing

Voor hij slaagde voor de aanwervingsproeven, was Tom aan de slag bij de FOD Justitie. “Ik stond in voor het overbrengen van gedetineerden, naar het buitenland bijvoorbeeld, of naar het ziekenhuis. Ik werkte ook mee aan humanitaire opdrachten. Daarnaast was ik ook instructeur 'geweldbeheersing en cel-extracties'.”

Nieuwe uitdaging

Nu hij de overstap naar de beroepsbrandweer maakt, stellen we een voor de hand liggende vraag: Waarom kies je voor de hulpverleningszone/brandweer? Tom: “Ik ben al 10 jaar vrijwilliger in de post van Tessenderlo. Ik heb me hier altijd goed in mijn vel gevoeld en dit leek mij een mooie kans om mee door te groeien in deze organisatie. Dit samen met de uitdaging om iets nieuws mee helpen op te starten en uit te bouwen, maakte dat ik de overstap heb gemaakt.”

Foto links: Maarten Vannoppen - rechts: Tom Engelen

Schrijnwerker

Tom start samen met zijn eveneens nieuwe collega, Maarten Vannoppen. Maarten is 29 jaar en woont in Heusden-Zolder, waar hij al 8 jaar brandweervrijwilliger is. In zijn vrije tijd sport hij graag. Vooral fietsen, lopen en skiën. “Voor ik deze job aanvaardde, heb ik 10 jaar als schrijnwerker gewerkt. In mijn vrije tijd was ik wel al langer brandweervrijwilliger.”

Mensen bijstaan

Maarten wilde al langer beroepsbrandweerman worden. “Het is een roeping, iets dat ik al van toen ik klein was, wilde doen. Dus toen ik deze vacature zag, vond ik dat een leuke nieuwe uitdaging, die ik graag met beide handen aanpak. Ik zal in de zonale dispatch alle interventies in de zone mee opvolgen en in geval van noodsituaties de mensen op het terrein bijstaan.”

Ontwikkeling dispatch

Als collega kun je bij Maarten en Tom terecht voor allerlei vragen over het oproepsysteem en voor extra informatie tijdens de interventies. De heren zullen naast hun hoofdtaak als dispatcher ook nog kunnen functioneren als brandweerman. Daarnaast zullen ze enkele administratieve taken krijgen. Beiden kijken ze erg uit naar het meewerken aan de ontwikkeling en uitbouw van een goed werkende dispatching.

We wensen hen heel veel succes!

Nieuw in de zone: Maarten en Tom van de dispatch Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane