U bent hier
Nieuwe autopomp voor Borgloon

De brandweerzone Zuid-West Limburg kocht onlangs een nieuwe multifunctionele autopomp aan, voor de nog te bouwen brandweerkazerne in Borgloon. De autopomp bevat interessante technische snufjes en is goedgekeurd door Binnenlandse Zaken. Even kennis maken!

De wagen is van Mercedes Benz, type Atego 1529 F en hij weegt 15 ton. “Wij zijn de eerste zone waar dit type autopomp, goedgekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, dienst zal doen. Daar zijn we trots op,” zegt Tom Timmermans van brandweer Hasselt.

LED-verlichting in kasten

De autopomp is 7,8 meter lang, 2,5 meter breed en 3,25 meter hoog. Het voertuig is uitgerust met onder andere een hydraulisch ladderlaadsysteem, 6 materiaalcompartimenten, LED-verlichting in de kasten, een watertank van 2500 liter, twee schuimtanks (200 en 100 l) en Zieglerpomp.

Persluchthouders

In de verlengde cabine zijn er 5 zitplaatsen, elk voorzien van een geïntegreerde persluchthouder. In de bestuurderscabine is er plaats voor 2. Vanassche Firefighting Engineering stond in voor de montage en de levering.

Inzetbaar

De huidige planning voorziet dat de nieuwe kazerne in Borgloon klaar zal zijn eind 2016. In afwachting hiervan wil de zone de autopomp elders inzetten. Waar precies, dat is nog even afwachten. We houden je in elk geval op de hoogte.

    © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane