U bent hier
Nieuwe busjes en kledij

De Brandweerzone Zuid-West Limburg, waar Brandweer Hasselt deel van uitmaakt, is niet alleen de trotse bezitter van een splinternieuwe website. Ook op operationeel vlak kan het twee nieuwigheden voorstellen.

Een eerste nieuwigheid is de ingebruikname van zes minibusjes, bestemd voor personeelsvervoer. De korpsen van Beringen, Hasselt, Heusden-Zolder, Sint-Truiden en Tongeren krijgen er elk eentje ter beschikking om van en naar opleidingen en oefeningen te rijden. Sporadisch zullen de voertuigen ook gebruikt worden voor interventies. Het zesde busje is bestemd voor de nieuwe brandweerpost in Borgloon, waarvoor gouverneur Herman Reynders afgelopen maand het licht op groen zette.

Daarnaast kreeg elk korps ook een kledijtoelage toegekend door de zoneraad . Die is noodzakelijk om over te gaan tot de aankoop van het nationaal model van dienstkledij dat sinds 2013 in gebruik is. Een federale subsidie in die zin werd eerder geschrapt.

Zowel de voertuigen als de kledij dragen bij tot meer uniformiteit binnen de Brandweerzone Zuid-West-Limburg, die normaliter op 1 januari 2015 volledig operationeel zal zijn.

20140326_brandweerbusjes_zone


© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane