U bent hier
Nieuwe dienstwagens voor Tongeren en Heusden-Zolder

Onze posten in Heusden-Zolder en Tongeren krijgen elk een dienstwagen van het type Renault Megane Grandtour. Op die manier beschikken onze collega’s ook over een wagen om de nodige verplaatsingen voor interventies, opleidingen en preventie te doen.

Door een grotere diversiteit in de brandweeropdrachten, het meer en meer volgen van opleidingen en uitvoeren van preventie-opdrachten en een groter werkterrein door de zonevorming en de nieuwe organisatiestructuur, was er nood aan nieuwe dienstwagen.

Van preventieopdracht naar opleiding

In 2015 al bestelde de zone 2 identieke dienstwagens, die nu geleverd zijn. De voertuigen zijn bedoeld voor het uitvoeren van preventieopdrachten, vervoer naar opleidingen en voor andere, niet-operationele taken. De wagens zijn gestationeerd in post Heusden-Zolder en Tongeren.

ASTRID-carkit

In beide gevallen gaat het over een wagen van het type Renault Megane Grandtour. De wagens zijn uitgerust met een euro 6 dieselmotor met een inhoud van 1598 cc. De kleur van het voertuig is, zoals bij alle nieuwe brandweervoertuigen, verkeersrood (RAL 3020). Verder is het voertuig uitgerust met een carkit voor een draagbare ASTRID-radio en met een zwaailicht. Het zwaailicht met sirene kun je met een magneet op het dak van de auto plaatsen. Elke wagen kostte € 27.191,78.

Nieuwe dienstwagens voor Tongeren en Heusden-Zolder Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane