U bent hier
Nieuwe telefooncentrale, nieuwe nummers

De zone investeert in nieuwe telefooncentrales voor het personeel. De posten Tongeren, Sint-Truiden, Herk-de-Stad en Hasselt krijgen daarbij ook nieuwe publieke telefoonnummers. Sergeant Tom Van Overmeiren (post Hasselt) coördineert de installatie van het nieuwe telefoonsysteem.

“Sommige van de posten zijn nog altijd gekoppeld aan telefooncentrales van steden of gemeenten waartoe onze posten vroeger behoorden,” legt Tom uit. “Andere systemen zijn tot 20 jaar oud en waren sowieso aan vervanging toe. Daarom besloten we een nieuw systeem voor de hulpverleningszone op poten te zetten. Vandaar dat er nu overal nieuwe toestellen komen, en voor sommige posten ook nieuwe nummers.”

Voordelen nieuwe telefoon

Wat zijn de voordelen van dit nieuwe systeem? Tom: “Een voordeel is bijvoorbeeld dat we nu kosteloos kunnen bellen tussen alle posten van onze zone. Dat kan omdat we nu een eigen telefoonnetwerk hebben. Het nieuwe telefoonsysteem laat ook veel meer functies toe, zoals gemakkelijker doorschakelen, binnenkomende lijnen overnemen, instellen van persoonlijke of van diensttelefoonnummers.”

Werking telefoon

Hoe werkt het? Tom en twee medewerkers van Essec (de leverancier) plaatsen momenteel de toestellen en centrales in de verschillende posten. “De oude centrales en nummers blijven voorlopig nog in werking,” zegt Tom. “Vanaf week 19 zullen we per post in fases overschakelen op de nieuwe centrale. De nieuwe telefoonnummers zullen dan ook in werking treden. Alle postoversten en geïnteresseerde medewerker zullen een opleiding krijgen, met de bedoeling om die kennis te delen met de collega’s.”

Vragen

Nog vragen? “Alle vragen en opmerkingen kun je via mail bezorgen aan ons. Gebruik hiervoor het mailadres telefonie@zuidwestlimburg.be.”

Nieuwe telefooncentrale, nieuwe nummers Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane