U bent hier
Open Deurdag brandweerpost Heusden-Zolder

Fan van de brandweer? Of gewoon nieuwsgierig naar het reilen en zeilen achter de kazernedeuren? Grijp dan je kans op zondag 25 juni. Onze brandweerpost in Heusden-Zolder zet die dag de poorten wijd open voor het publiek!

Een opendeurdag organiseren in een brandweerkazerne is niet evident, want de brandweer moet altijd paraat staan voor noodgevallen. Daarom gebeurt het niet zo vaak dat je naar een opendeurdag van de brandweer kunt. Maar post Heusden-Zolder steekt speciaal voor de fans een tandje bij. Op zondag 25 juni kun je van in de vroege namiddag een kijkje nemen achter de schermen van de brandweer.

Brandweervoertuigen

Alvast een tipje van de sluier over het programma: vanzelfsprekend kun je een heleboel brandweervoertuigen bekijken. Aan de voorzijde van de kazerne zullen er een aantal opgesteld staan waarvan je de buitenkant kunt bewonderen. In de garage staat een multifunctionele autopomp waar je in mag gaan zitten.

MUG blijft paraat

Ook de boot die de duikers gebruiken, een politiecombi en de MUG-wagen kun je van dichtbij bewonderen in de garage. De MUG blijft wel paraat voor het ziekenhuis van Heusden-Zolder. Indien nodig rukt de MUG dus uit vanuit de kazerne.

Hindernissenparcours

Verder kom je te weten waarom de brandweer met perslucht werkt, is er een informatiestand over werken bij de brandweer. Binnen is er ook een hindernissenparcours in het donker, zodat je kunt ervaren hoe het voelt om als brandweerman in een brandend lokaal te moeten binnendringen.

Kinderanimatie

Buiten zijn er demonstraties van onder andere een bevrijding uit de autowrak, een brandende frietketel blussen, een brandend tuinhuisje, … Ook voor de kinderen is er heel wat te beleven: zo is er een springkasteel en kunnen toekomstige brandweerkindjes spuiten met de brandweerslang.

En wie even op adem wil komen van al dat spektakel, kan op het terras genieten van een hapje en een drankje.

Wie, wat, waar, wanneer?

  • Open Deurdag Brandweerpost Heusden-Zolder
  • Zondag 25 juni 2017
  • Van 13:00 tot 18:00 uur
  • Koerselsebaan 59, 3550 Heusden-Zolder
  • Gratis toegang

Open Deurdag brandweerpost Heusden-Zolder Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane