U bent hier
Open deurdag bij brandweer Sint-Truiden

De brandweer van Sint-Truiden organiseert op zondag 24 september ’17 een open deur-dag. Een unieke gelegenheid voor het grote publiek om een kijkje achter de schermen van deze brandweerkazerne te nemen.

Vanaf 13 uur kun je de hele namiddag doorbrengen in en rond de brandweerkazerne aan de Zepperenweg 26 in Sint-Truiden. Er is gelegenheid om de vele brandweervoertuigen te bekijken. En de brandweermannen zullen elk uur demonstraties geven, van het blussen van brandende auto’s tot het bevrijden van slachtoffers. Daarnaast is er ook heel wat leuke randanimatie.

Prijsuitreiking

Bovendien ontvangt onze hulpverleningszone, samen met die van Noord- en Oost-Limburg, een prijs van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken, afdeling Civiele Veiligheid. We hebben namelijk een preventieproject voor senioren uitgewerkt,"Een geschenk voor een langer leven". En dat project is door de overheid uitgekozen als voorbeeld. De prijs, 500 rookmelders die we uitdelen tijdens infosessies voor senioren, ontvangen we rond 14 uur, tijdens de opendeurdag van post Sint-Truiden.

Jeugdbrandweer paraat

Voor de kinderen heeft de brandweer van Sint-Truiden onder andere een Go Car-parcours uitgestippeld. De jongsten kunnen ook echt blussen (in spelvorm), er is een springkasteel met hindernissen en bij de jeugdbrandweer kun je terecht voor brandweergadgets. Tussen al die brandweerdemonstraties door kun je je dorst laven en honger stillen aan de drank- en eetstand.

Barbecue op zaterdag

Wil je brandweer van Sint-Truiden nog meer steunen, dan kun je deelnemen aan de jaarlijkse barbecue van de vriendenkring van brandweer Sint-Truiden. Die vindt een dag eerder plaats, namelijk op zaterdagavond 23 september, vanaf 17 uur. Wil je je inschrijven voor de barbecue, gebruik dan dit inschrijvingsformulier.

Opendeur op zondag

Opendeurdag brandweer Sint-Truiden

  • Wanneer? Zondag 24 september 2017
  • Hoe laat? Vanaf 13:00 uur
  • Waar? Zepperenweg 26, 3800 Sint-Truiden

Inschrijven of meer info:

Brandweerman Jelle Spiritus of Vriendenkring brandweer Sint-Truiden

    Open deurdag bij brandweer Sint-Truiden Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
    Meer nieuws
    © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane