U bent hier
Opleidingsaanbod 2019

Onder het motto ‘levenslang leren’ biedt ook onze organisatie de mogelijkheid om jouw kennis, vaardigheden en competenties verder te ontplooien. Hier vind je alvast een overzicht van de opleidingen voor het najaar van 2018 en voor 2019.

Mocht je één van de opleidingen uit onderstaande aanbod willen volgen, leg dan je aanvraagformulier opleiding ter goedkeuring voor aan je sectorcommandant.

Je vindt het formulier ook op deze website onderaan deze pagina.

Opleidingsaanbod PLOT - Brandweerschool 2019

In 2019 biedt de brandweerschool van het PLOT verschillende opleidingen aan in dag- en/of avondonderwijs. Hieronder het globaal overzicht van het opleidingsaanbod 2019, waarvan alle uren meetellen als voortgezette vorming. Klik op de link om de uurroosters te zien.

 • Brevetopleiding BO1 – deel 2 (112 uren): Deze avondopleiding voorbehouden voor de stagiairs-brandweermannen die in januari of februari 2018 in dienst van de zone kwamen, vangt aan in april 2019 en loopt door tot april 2020.
 • Delta-opleiding B (61 uren): Deze opleiding bestemd voor houders van het oude brevet brandweerman die in de nabije toekomst de brevetopleiding BO2 wensen aan te vatten, biedt het PLOT in avondopleiding aan (maart-juni 2019).
 • Brevet opleiding BO2 (30 uren): Heb je het brevet BO1 op zak of ben je houder van het oude brevet brandweerman en het brevet delta-opleiding BO1, dan kan je reeds in 2019 de brevetopleiding BO2 in dagopleiding (januari-februari) of in avondopleiding (september-oktober) aanvatten.
 • Brevetopleiding MO1 – deel 1 (58 uren): Vanaf februari 2019 biedt het PLOT de modules 1, 2 en 3 van de brevetopleiding MO1 in avondonderwijs aan. De opleiding is bestemd voor houders van het oude brevet korporaal of het nieuwe brevet BO2.
 • Snelste Adequate Hulpverlening: In 2019 biedt het PLOT twee verschillende sessies SAH aan in zowel dag- als avondopleiding
 • FOROP 1 (40 uren): In de maanden januari-februari 2019 biedt het PLOT de keuze-module FOROP-1 uit de brevetopleiding MO1 aan in avondonderwijs en in de maand september in dagonderwijs.
 • PREV-1 (40 uren): In de maanden mei-juni 2019 biedt het PLOT de keuze-module PREV-1 uit de brevetopleiding MO1 aan in dagonderwijs.
 • EVAL (28 uren): In de maanden maart-april 2018 biedt het PLOT de keuze-module EVAL uit de brevetopleiding MO1 aan in dagonderwijs op weekdagen en in de maand september in dagonderwijs op zaterdag.

Nog zonder datum

Van volgende 3 opleidingen zijn de data nog niet geprikt door het PLOT:

 • SAH Gevaarlijke stoffen (21 uren)
 • Gevaarlijke Stoffen 1 (24 uren)
 • Gevaarlijke Stoffen 2 (28 uren)

Hoe inschrijven voor een opleiding?

Mocht je één van de opleidingen uit het aanbod 2019 willen volgen, aarzel dan niet het lessenrooster op te vragen via mail. Indien de uren passen, leg dan voor 15 december je aanvraagformulier opleiding ter goedkeuring voor aan je sectorcommandant. Je vindthet formulier op de website van de zone onder aan deze pagina.

Het opleidingsaanbod zal in de loop van 2019 nog worden uitgebreid. Samen met herinneringen van dit aanbod zullen de nieuwe opleidingen via de zonale nieuwsbrief worden verspreid.

Dienst opleidingen

Opleidingsaanbod 2019 Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane