U bent hier
Post Hasselt en Jessa oefenen samen

De collega's van post Hasselt oefenden gedurende 4 dagen met het MUG-teem en de Spoeddienst van het Jessa ziekenhuis. Voor post Hasselt was het een goede oefening in technische hulpverlening, met als doel de snelste en meest adequate hulp te bieden, met het oog op de veiligheid van slachtoffers én hulpverleners/brandweer.

De oefening draaide om het bevrijden van geknelde personen na een ongeval (aanrijding) met een vrachtwagen. Het ging ook om het bevrijden van meerdere slachtoffers, op de snelste en meest adequate manier, ook met oog voor de veiligheid van de hulpverleners.

Scenario trainen

Voor hulpverleners is het belangrijk om te trainen en te oefenen op verschillende scenario's. Herhaling van de taakverdeling tussen de hulpverleners tijdens een bevrijding, het opfrissen van de basisprincipes van een bevrijding en vooral de hele oefening an sich is noodzakelijk om goed voorbereid te zijn op een echte noodsituatie.

Snelst Adequate Hulp

De belangrijkste doelstelling bij een bevrijding is de Snelst Adequate Hulp te bieden: Binnen een zo kort mogelijke tijd de juiste middelen en voldoende personeel met de juiste kwalificaties op de plaats van het incident te ontplooien om de slachtoffers zo goed mogelijk te helpen, met onze eigen veiligheid voorop.

Van post Hasselt namen 47 collega's deel, vanuit de spoeddiensten van het Jessaziekenhuis namen 28 mensen deel.

Post Hasselt en Jessa oefenen samen Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane