U bent hier
Zonale sportuitslagen

Van deelname aan de Urban Trail in Hasselt over voetballen op Stayen tijdens het eerste South-West Soccer Cup tornooi tot Belgisch kampioen op de jeugdbrandweerwedstrijden… Jullie lieten je weer van jullie sportiefste kant zien. Wij blikken graag terug op deze leuke prestaties.

Onze jongste collega’s van Jeugdbrandweer Hasselt zijn Belgisch kampioen. Katlijn Aerts, brandweervrijwilliger en begeleidster van de Jeugdbrandweer, is terecht trots: “Tijdens de nationale jeugdbrandweerwedstrijden in Beerse eindigden beide ploegen uit Hasselt aan de top van het klassement. Zowel de nationale kampioen als de vice-kampioen komen uit onze zone. We mochten dan ook 2 bekers mee naar huis nemen!”

Knap gepresteerd

Aangezien de jeugdbrandweer die nationale titel voor de 3de keer op rij won, mag de wisselbeker definitief in Hasselt blijven. Aan de de jeugdige kampioenen - Yente Albert, Eline Boussu, Lotte Boussu, Jelle Manshoven, Cato Ruysen, Jarne Martens, Bram Schreurs, Silke Manshoven, Robin Snellinx, Down William en Milan Vrijsen – een hele dikke proficiat! Knappe prestatie!

Brandweerwedstrijd

Tijdens diezelfde brandweerwedstrijd, maar dan voor operationele brandweerlieden, eindigden onze sportploegen uit Heusden-Zolder en Hasselt in hun reeksen allebei als Limburgs kampioen. De resultaten op nationaal niveau vielen wat tegen. Maar zoals echte atleten pieken zij naar de Olympiade in Villach!

Urban Trail

Een 12-tal collega’s – van de zoneadministratie maar ook van posten Herk-de-Stad, Tongeren, Tessenderlo en Hasselt – namen op Pinkstermaandag deel aan de Urban Trail in Hasselt. De 10,7 kilometer liep over een gevarieerd parcours, langs het Kapermolenpark, de Muziekodroom, Bumba en de dansvloer van de Versuz. In de brandweerkazerne kregen de lopers een verfrissende douche van de ploeg van dienst. Alle collega’s liepen de Trail helemaal uit. Goed gedaan!

Kampioen halve marathon

Tijdens het Vlaams kampioenschap halve marathon voor de brandweer in Nijlen werd brandweervrijwilliger Davy Knapen (post Borgloon) onlangs eerste. Een heel chique resultaat, dat Davy een mooie beker opleverde.

South-West Soccer Cup

De posten uit sector Zuid organiseerden in het stadion van STVV in Sint-Truiden voor de eerste keer een heuse South-West Soccer Cup. Maar liefst 10 ploegen van telkens 5 spelers namen deel aan dit zonaal voetbaltornooi. Het ging er af en toe hevig aan toe, maar de wisselbeker is dan ook een trofee waar om gestreden mag worden. Uiteindelijk wonnen de Hell Boys van post Hasselt in de finale van post Tongeren. De ploegen van post Beringen en post Borgloon eindigden 3de en 4de.

Editie 2018

Jelle Spiritus van post Sint-Truiden kijkt al uit naar een nieuwe editie. “Het was die dag erg warm maar heeft iedereen zich gegeven. Zoals je dat van brandweermannen kan verwachten in hete temperaturen,” lacht hij. “Volgend jaar gaan we dit vast en zeker opnieuw organiseren. We hopen dat we de Hell Boys opnieuw mogen verwelkomen om hun titel te verdedigen.” Gefeliciteerd allemaal. Dank je wel aan alle deelnemers en aan – niet in het minst – de organisatoren!

Zonale sportuitslagen Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane