U bent hier
Brandweer Beringen wint Fireforum Award

Brandweerpost Beringen en de jeugdraad van de stad Beringen hebben de publieksprijs van de Fireforum Awards gewonnen. Dankzij jullie stemmen! Ook de FOD Binnenlandse Zaken heeft het evacuatiespel genomineerd voor de Belgische Prijs voor Veiliheid en Preventie 2015. Proficiat!

In samenwerking met de Jeugdraad van de stad Beringen wist brandweer Beringen de klassieke evacuatieoefening opnieuw te verpakken tot een ludiek en leerrijk spel dat leden en leiding van een jeugdbeweging leert hun gebouw correct en snel te evacueren. Deze originele manier van sensibilisering is onlangs genomineerd voor twee belangrijke prijzen in de wereld van brandveiligheid. De publieksprijs van het Fireforum hebben ze al binnen.

Chiro Beverlo testte het spel op zondag 19 april 2015 uit in hun jeugdlokaal De Orgelwinning. In februari 2016 wagen alvast de scouts van Tervant en Chiro Koersel zich aan het spel.

Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie 2015

Op 10 december organiseert de FOD Binnenlandse Zaken de  Dag van de Veiligheid in Brussel. Een van de 26 projecten genomineerd voor de Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie 2015 is het evacuatiespel.

Fireforum Awards 2015

Het evacuatiespel wist ook de juryleden van de Fireforum Awards te overtuigen, want het spel sleepte een nominatie in de wacht in de categorie voor de jeugd. Dankzij de vele stemmen van het publiek kon brandweer Beringen de nominatie ook verzilveren!

In het stijlvol kader van het Koloniënpaleis in Tervuren reikte de vzw Fireforum donderdagavond 19 november 2015 voor de derde keer hun awards uit. Met deze trofeeën beloont Fireforum personen of organisaties die zich met een specifiek project bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt in de wereld van de brandbestrijding of brandvoorkoming.

Het evacuatiespel voor jeugdbewegingen dat brandweerpost Beringen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg in samenwerking met de lokale jeugdbewegingen heeft ontwikkeld, wist in de categorie voor de jeugd de Fireforum Award 2015 in de wacht te slepen. 

Dank je wel aan al de stemmers!

Meer info over het evacuatiespel?

Contactpersoon evacuatiespel post Beringen: Marc Coenen - 011 / 26 44 24

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane