U bent hier
Jeugdbrandweer & vriendenkring Sint-Truiden steunen Lauranne Thomas

Dat leden van de (jeugd-)brandweer een groot sociaal engagement hebben bewijst Lauranne Thomas, lid van jeugdbrandweer Sint-Truiden. Zij offert een groot stuk van haar welverdiende schoolvakantie op om vrijwilligerswerk te doen in Afrika. De vriendenkring én de jeugdbrandweer van post Sint-Truiden geven haar een financieel duwtje in de rug.

Lauranne Thomas, lid van jeugdbrandweer Sint-Truiden, trekt gedurende 3 weken met de organisatie "Defi Belgique Afrique" mee naar Burkina Faso. “Burkina Faso is een land waar voedsel- en drinkwaterschaarste niet weg te denken is uit het dagelijks leven,” vertelt Lauranne. “Ik ga ter plaatse meehelpen aan verschillende projecten die het de leven van de lokale bevolking beter moeten maken.”

Bos en water

Haar taken zijn onder andere meewerken aan herbebossing en aan de aanleg van veilige waterputten, zodat het dagelijks leven van de bevolking verbetert. Ze zal ook meewerken aan een animatieprogramma. Een hele boterham dus om op 3 weken te realiseren.

Duwtje in de rug

“Om dit alles te kunnen realiseren vroeg en kreeg ze de steun van jeugdbrandweer Sint-Truiden,” vult sergeant-majoor Walter Spiritus verder aan. “Ook wij van de vriendenkring sprongen mee op de kar en zo kunnen we Lauranne een financiële duw in de rug geven van €400.”

Goed besteed

Geld dat zeker goed besteed zal worden, verzekert Lauranne. “Wij, Jeugdbrandweer en vriendenkring van Sint-Truiden, wensen haar dan ook veel succes en een behouden terugkomst! Succes, Lauranne.”

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane