Wat kun je doen als er een storm waait, zoals Ciara op zondag 9/2/'20 of Dennis op zondag 16/2/'20? Vooral binnen blijven!
Stormschade? Wateroverlast? Gebruik ons webformulier op deze site, bel naar 1722 of rechtstreeks naar onze meldkamer 011 24 88 00.
Stormschade maar niet levensbedreigend? Kun je de schade na de storm zelf herstellen of de takken zelf verwijderen/opruimen? Dan zou het fijn zijn als je hiervoor niet naar de brandweer belt.
Kan het herstel van de stormschade of de wateroverlast niet wachten? Kun je het zelf niet oplossen, vanwege de grote ernst of acute nood? Is de situatie onveilig?
Meld stormschade of wateroverlast aan de brandweer op drie manieren:
- Vul ons e-formulier zo volledig en correct mogelijk in
- Of bel naar 1722
- Bij bezettoon kun je ook naar onze meldkamer bellen: 011 24 88 00
Levensbedreigende of bijzonder dringende situatie?
- Bel 112
Stormschade aangeven aan de verzekering
Aangezien de meeste Belgen een brandverzekering voor hun woning hebben, komt de schade van storm of overstroming in aanmerking voor een vergoeding via die brandverzekering. Schade aan je voertuig geef je aan via je omnium-autoverzekering (soms ook in kleine omnium).
- Neem dus voldoende foto's van alle schade die de storm heeft aangericht
- Zorg dat je facturen en andere aankoopbewijzen hebt van hetgeen beschadigd is
- Neem maatregelen om ergere schade te voorkomen, bijvoorbeeld: laat het beschadigde dak afdekken (tegen regen) door een dakwerker, laat gevaarlijk overhellende bomen of takken snoeien, ... Van loshangende of gevallen elektriciteitskabels blijf je beter af.
- Verwittig je verzekeringsmaatschappij of makelaar en bezorg alle bewijsstukken van de schade