U bent hier
Storm zondag 10 maart 2019

Ook wij zijn vandaag, zondag 10 maart 2019, overstelpt met oproepen voor schade door het stormweer. Doordat het hulpcentrum 112 in Limburg tijdelijk niet bereikbaar was door de vele oproepen, werd ook de zonale dispatching van de brandweer voortdurend overbelast. We hebben maximaal extra personeel opgeroepen voor de meest dringende interventies en ook de dispatching hebben we gedecentraliseerd om de stroom van oproepen zo goed mogelijk te verwerken.

Wij vragen de mensen om zo veel mogelijk gebruik te maken van het webformulier om stormschade te melden. Geef alsjeblieft een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de schade en van de locatie waar de schade zich voordoet. Op die manier kunnen wij de correcte hulp en het juiste materiaal naar de gevraagde locatie sturen, zodra die beschikbaar zijn.

Meer dan 500 interventies

Vandaag (10/3/2019) om 18.00 uur hadden onze mensen al 156 interventies afgehandeld, maar er staan toch nog een 400-tal interventies in de wachtrij. Uiteraard proberen wij de meest dringende interventies eerst af te handelen volgens de beschikbaarheid van het nodige materiaal.

Extra volk ingezet

Op dit ogenblik zetten wij 165 mensen in, verdeeld over onze volledige hulpverleningszone.

Wij werken hierbij samen met de technische diensten van de verschillende gemeenten. Zij leveren bijstand waar mogelijk bij het ruimen van de openbare weg, het voorzien van signalisatie en het zagen van omgewaaide bomen.

Aan onze medewerkers die we extra opgeroepen hebben alvast een welgemeende dankjewel!

Aan alle mensen getroffen door de storm, die nog op hulp wachten, meld de schade via onze website en hou rekening met een aanzienlijke wachttijd.

Levensbedreigende situaties meld je natuurlijk meteen via het noodnummer 112.

Storm zondag 10 maart 2019 DiRo - Het Belang van Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane