U bent hier
Vacature beroepsbrandweer (m/v/x) met bij voorkeur BBT Spoed

Voor de posten Tongeren en Herk-de-Stad zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker die naast de brandweertaken ook de taak van verpleegkundige met een bijzondere beroepstitel spoedgevallenzorg (BBT) zal opnemen in het kader van onze ziekenwagendienst. Solliciteren kan tot 4 juni. Vragen stellen kan tijdens een infosessie op maandag 18 mei om 18:30 uur in post Hasselt.

De zone organiseert een aanwervingsproef voor 2 beroepsbrandweer BBT (m/v) met aanleg van een werfreserve.

Je functie als beroepsbrandweer met BBT

Als brandweerman of -vrouw met bij voorkeur een BBT bestaat je taak uit het voorkomen en beperken van menselijke en materiële schade. Branden bestrijden, reddingen uitvoeren of technische hulp verlenen maken onder meer deel uit van je takenpakket. Daarvoor hechten we veel belang aan specifieke vakkennis, technische vaardigheden en een constante fysieke paraatheid. Door permanente opleiding en oefeningen sturen we onze werking bij, in overeenstemming met de steeds veranderende risico’s

Je zal mee de permanentie verzorgen in de kazerne van Tongeren of Herk-de-Stad voor de ziekenwagendienst in het kader van de dringende geneeskundige hulpverlening. Tijdens interventies stel je een juiste diagnose, geef je de eerste zorgen, ondersteun je de MUG wanneer zij ter plaatse zijn en voer je standing orders uit

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de permanentie van de ziekenwagen. Je draagt zorg voor een efficiënte administratie, technische en operationele coördinatie van de ambulancedienst in je post. Daarnaast draag je zorg voor een goede interne informatiestroom. Efficiënt plannen en organiseren zijn jouw tweede natuur

Om je taken als brandweerman of -vrouw BBT goed te kunnen uitvoeren, is het uitermate belangrijk dat je over een goede conditie beschikt. Hiervoor moet je dus tijd maken: door middel van sport en training houd je jouw fysieke paraatheid op peil.

Presentatie van de infosessie

We organiseerden een infosessie op maandag 18 mei 2020.

Hoe solliciteren?

Zie je het helemaal zitten om bij onze hulpverleningszone te komen werken? Solliciteer dan uiterlijk op 4 juni 2020 via ons sollicitatieplatform: jobs.zuidwestlimburg.be.

Je kandidatuur omvat:

  • Uitgebreid CV
  • Duidelijke motivatiebrief
  • Een uittreksel uit het strafregister van maximum 3 maanden oud op 4 juni 2020 (indien je uittreksel niet blanco is, voeg je als kandidaat een toelichting toe over de veroordelingen of incidenten. Op basis van je uittreksel en je toelichting zal beoordeeld worden of je gedrag in overeenstemming is met de functie)
  • Kopie van het Federaal Geschiktheidsattest voor basiskader of hoger kader (kijk zeker na of je lichamelijke proeven nog geldig zijn!). Als je op dit moment in operationele dienst bent bij een andere hulpverleningszone dan ben je vrijgesteld van het federaal geschiktheidsattest. In dit geval bezorg je ons een werkgeversattest van je huidige hulpverleningszone waaruit blijkt dat je momenteel nog bij hen werkzaam bent als vrijwilliger of beroeps
  • Kopie van je rijbewijs B (voor -en achterkant)
  • Kopie van je Bijzondere Beroepstitel in de Intensieve zorg en Spoedgevallenzorg.

Vragen?

Contacteer onze personeelsdienst via mail personeelsdienst@zuidwestlimburg.be of via telefoon 011 24 88 19.

  • De uiterste inschrijvingsdatum voor de kandidaturen is donderdag 4 juni 2020. De datum van je kandidaatstelling op het sollicitatieplatform is hiervoor bepalend.
  • Een uitgebreid functieprofiel vind je op het sollicitatieplatform of
  • In de uitgebreide vacature met bijlagen (inclusief functieomschrijving brandweerman, chauffeur, pompbediener, bediener hoogtewerker en hulpverlener-ambulancier)
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane