U bent hier
Vacature verantwoordelijke onderhoud ademlucht

Wij hebben een vacature voor een verantwoordelijke ‘onderhoud ademlucht’. Deze verantwoordelijke zorgt vanuit onze centrale werkplaats voor het onderhoud van de adembescherming. Adembescherming die onze brandweerlui nodig hebben om veilig te kunnen ademen bij brand- en duikinterventies en tijdens wespenverdelgingen.

Als brandweer kunnen we niet zonder adembescherming. Bij een brand komen altijd schadelijke stoffen vrij. Als onze brandweerlieden lang in de rook moeten blijven staan, is adembescherming noodzakelijk. Bij hevige branden zelfs levensbelangrijk.

Tijd voor actie

Na zo een brandinterventie is niet alleen de interventiekledij van een brandweerman of -vrouw vervuild. Ook het ademluchttoestel moet dan de ‘was in’. Het is dan dat de verantwoordelijke onderhoud ademlucht in actie komt. Want je collega's rekenen op jou!

Monteren en demonteren

In deze functie - burgerfunctie, niveau C - sta je in voor het demonteren, schoonmaken en weer monteren van de ademluchttoestellen. Na het schoonmaken test je de longautomaten, maak je de maskers klaar voor gebruik, zorg je dat de flessen schoongemaakt en gevuld zijn en maak je ook de draagplaat met de ontspanner schoon en klaar voor gebruik.

Veilig en hygiënisch werken

Maar niet alleen na een brand ben je belangrijk. Ook na een duikinterventie of na de wespenverdelgingen ga je, samen met de brandweerploeg van dienst, aan de slag om het ademluchtmateriaal te onderhouden. Veiligheid en hygiëne staan centraal bij dit onderhoud.

Samenwerken

In de centrale werkplaats komen alle gebruikte ademluchttoestellen toe vanuit onze 8 brandweerposten. Hier zorg je samen met de brandweerlieden dat er altijd een voldoende grote voorraad aan schone en gebruiksklare toestellen klaar ligt. Je staat er dus niet helemaal alleen voor. Er zijn altijd collega's beschikbaar om je te helpen als dat nodig is.

Zelfstandigheid

Ook het jaarlijkse onderhoud van ademluchttoestellen en oefentoestellen valt onder jouw verantwoordelijkheid, net als het periodiek vervangen van onderdelen. Zelfstandig kunnen werken én ook een team kunnen aansturen zijn twee eigenschappen die in deze functie goed van pas zullen komen, net als kennis van brandweermaterialen en van ademlucht.

Niet voor niks

Jouw werk is niet voor niks: je draagt bij tot veilige werkomstandigheden en veilige materialen voor de brandweer. En natuurlijk krijg je hiervoor ook een correct loon met een contract van onbepaalde duur (C-niveau). Toe aan rust? Dan mag je rekenen op 34 dagen vakantie. Bij de brandweer werken, dat betekent levenslang leren, dus opleidingen volgen is zeker mogelijk. Extra's? Denk aan maaltijdcheques, fietsvergoeding, groepsverzekering en (na een jaar) een hospitalisatieverzekering. Maar ook: sportfaciliteiten op je werkplek én een bedrijfsrestaurant vlakbij.

Meer weten?

Je vindt alle nodige info terug in dit document, waarin zowel de functiebeschrijving als de sollicitatievoorwaarden zijn opgenomen.

Solliciteren?

Zie je het helemaal zitten om bij de brandweer als verantwoordelijke adembescherming te komen werken? Solliciteer dan ten laatste op 2 februari 2020, per voorkeur via mail.

Nog vragen?

Stel je bijkomende vragen aan onze personeelsdienst, via mail: personeelsdienst@zuidwestlimburg.be of via telefoon: 011 24 88 19.

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane