U bent hier
Van Hasselt naar Tongeren

Op een dag vind je de job van je leven. En dan ben je weg, natuurlijk. Martijn Stassen, brandweerman bij post Hasselt, neemt afscheid. Maar gelukkig blijft hij wel binnen onze zone. Je kan hem namelijk sinds kort bij post Tongeren terug vinden. Voor Martijn een logische keuze. Wij vroegen hem waarom.

Martijn is sinds 1 oktober van dit jaar stagiair-kapitein. Hij volgt namelijk de opleiding tot officier (OFF2) en maakt op die manier deel uit van de eerste lichting cursisten die sinds de zonevorming klaargestoomd worden als officier. “Ik kon bij mijn ploeg in Hasselt blijven als brandweerman. Maar er waren ook twee vacatures voor Sector Zuid. Ik heb meegedaan aan de examens en ben samen met Steven Rennen geselecteerd. Steven is aangesteld in post Sint-Truiden. Ik in Tongeren.”

Hechte band

Een overstap die voor Martijn redelijk gemakkelijk verliep, want hij heeft een hechte band met de oudste stad van ons land. “Mijn echtgenote is van Tongeren. En daarnaast heb ik ook al heel wat jaren de eerste ploeg van de handbalclub, Callant Tongeren, getraind. Dus ik voelde me hier al thuis voor ik de overstap naar brandweer Tongeren deed.”

Postcoördinator

Op dit moment functioneert Martijn als voorlopige postcoördinator van de nieuwe post in Borgloon. “Als je dus iets over de post moet weten, dan mag je mij contacteren! Met uitzondering van vragen over de opleidingen, dan neem je best contact op met Steven Rennen. Mijn standplaats blijft wel Tongeren.” Voorlopig moeten Borgloon en Tongeren Martijn 1 dag in de week ‘delen’, omdat hij de overige dagen in Brussel zit voor zijn opleiding. Tegen juni 2019 moet hij helemaal klaar zijn met de opleiding. Wij wensen hem in elk geval veel succes.

In de volgende nieuwsbrief stellen we je ook graag voor aan de leden van post Borgloon.

Van Hasselt naar Tongeren Hulpverleningszone Zuid-West Limburg
Meer nieuws
© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane