U bent hier
Voetbaltornooi voor brandweer op Stayen

Onze collega's van Sector Zuid organiseren voor de tweede keer een voetbaltornooi, op het kunstgras van het STVV-voetbalstadion. Dit zal plaatsvinden op zondag 17 juni 2018 en is bedoeld voor alle brandweerploegen van onze provincie. Het tornooi kreeg de naam South-West Soccer Cup en zal gespeeld worden met ploegjes van 5 tegen 5.

Jelle Spiritus en Kris Coune, beiden brandweerman bij post Sint-Truiden, leggen uit van waar het idee komt. "Eigenlijk is het idee ontstaan in de zonale werkgroep Sport, waar ik ook lid van ben," begint Kris. "De bedoeling is om de groepssfeer onder de deelnemers te versterken, in licht competitieve omstandigheden. Tegelijk zijn we als brandweer ook weer aan het sporten," knipoogt Kris.

Win de wisselbeker

Net zoals vorig jaar zullen de deelnemende brandweerploegen strijden om een wisselbeker. Jelle: "De winnaar van het tornooi vorig jaar, de Hasseltse Hell Boys, heeft de eer om de trofee een jaar lang te mogen bezitten. Maar de Hell Boys zullen nu genoodzaakt zijn om hun titel tijdens deze editie van de South-West Soccer Cup te verdedigen." Kris voegt toe: "Bedenk dat het nu gaat om een echt interzonaal kampioenschap!"

Versla het dreamteam

Twijfel je nog of je met je ploeg of post zal deelnemen? Dan kan dit feit je misschien overtuigen: vorig jaar was er alvast één ploeg met officieren ingeschreven. Onder de deelnemers klinkende namen als sectorcommandanten Van Kerckhove en Van der Have, kolonel Swijsen en kapitein Ceyssens. Laat de kans niet liggen om dit 'dreamteam' (en allicht nog andere teams) alle hoeken van het plein te laten zien!

Hoofdplein Stayen

Nog een reden om deel te nemen - en indien niet, om zeker te komen supporteren - is de locatie van deze South-West Soccer Cup: het voetbalstadion van STVV in Sint-Truiden, dé voetbaltempel van Zuid-West Limburg! Kris: "We spelen op niet minder dan het hoofdplein van Stayen, een kunstgrasveld in een prachtig stadion. Voor onze supporters is er een tribune beschikbaar. Er is een kantine waar je tussen de matchen door iets kunt drinken. Ook voor de kinderen voorzien we een voetbalveldje op het grote plein. Daarnaast is er ook nog een springkasteel, hotdogkraam, ..."

Douchen als de profs

Na de inspanning volgt de ontspanning: je mag, nadat je bloed, zweet en tranen hebt gelaten op de heilige grasmat, je douchen in de kleedkamers die ook gebruikt worden door de profspelers uit de Belgische Pro League. Partner, familie of collega's die komen supporteren, kunnen hun wagen ook kwijt op de ruime en gratis parking rond het stadion.

Inschrijven

Overtuigd? Stel snel een ploeg van minimum 5 spelers (plus eventueel nog reserve-spelers) samen, schrijf je in via Jelle Spiritus of Kris Coune en maak het inschrijfgeld van 50 euro per deelnemende ploeg over op het rekeningnummer BE69 9731 6635 9478. Vermeld bij de overschrijving ook de teamnaam!

Praktische info:

 • South-West Soccer Cup
 • Zondag 17 juni 2018
 • Start om 12.00 uur
 • Adres: Voetbalstadion STVV - Stayen, Tiensesteenweg 168, 3800 Sint-Truiden
 • € 50,- per deelnemende ploeg van 5 deelnemers, overschrijven op rekeningnummer BE69 9731 6635 9478
 • Inschrijven vóór dinsdag 29 mei 2018 - maximum 20 teams
 • Inschrijving mailen naar Jelle Spiritus of Kris Coune

Meer activiteiten bij de brandweer vind je in onze activiteitenkalender.

  Voetbaltornooi voor brandweer op Stayen Kim Duchateau
  Meer nieuws
  © Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane