U bent hier
Wat doen tijdens de stroomonderbreking?

Wat moet je doen tijdens een stroompanne of stroomonderbreking? Ga zeker niet onnodig met de auto de weg op. Tijdens een stroomuitval doen de verkeerslichten het niet. Pas ook op met kaarsen en laat de koelkast dicht. In dit artikel lees je waarom deze tips helpen tijdens een stroompanne.

Rijd niet onnodig met de auto

De verkeerslichten werken niet tijdens de stroomonderbreking. Vermijd elk risico op verkeersongevallen en laat de auto - als je nergens dringend heen moet - gewoon staan tijdens een stroomuitval.

Opgelet met kaarsen

Plaats kaarsen (of theelichtjes) altijd in een gepaste houder en op een niet-brandbaar oppervlak. Laat kaarsen nooit onbewaakt achter en doof ze voor je gaat slapen.

Laat de koelkast dicht

Open de koelkast of diepvriezer niet onnodig zodat de voedingswaren vers blijven.

Telefoneer enkel in nood

Tijdens een stroomonderbreking kan het telefoonverkeer hinder ondervinden. Zorg ervoor dat je het netwerk niet overbelast.

Sluit deuren en ramen

Met gesloten ramen en deuren blijft de warmte beter binnen. Maar opgelet: als je op gas, olie, steenkool of hout verwarmt, zorg dan dat de ruimte voldoende geventileerd wordt om verstikking door koolstofmonoxide te voorkomen. Vergeet ook niet om de ruimte te ventileren na de stroomonderbreking.

Volg de berichtgeving

Gebruik bijvoorbeeld een radio op batterijen of je autoradio.

Nog meer tips in deze artikels:

Bron & meer info:

OnOff (via deze site blijf je ook op de hoogte van eventuele stroomonderbrekingen in ons land)

© Hulpverleningszone Zuid-West Limburg Home Privacy en voorwaarden Extranet Shop Contact Website by Brainlane